INEDIT – Echipa Băii Mari, pe locul 6 după runda inaugurală a Campionatului României la Tenis cu Piciorul

0
370

TENIS CU PICIORUL. Duminică, 11 aprilie 2021, la Salonta a avut loc prima etapă a Campionatului României la tenis cu piciorul, competiție care reunește iubitorii din întreaga țară ai acestui sport și este organizată de AJFT Bihor. Din cele 11 participante de anul trecut, 9 au fost prezente și la startul noului sezon. Organizatorii au făcut eforturi însemnate pentru a asigura respectarea noului protocol medical, participanții trecând nu doar prin triajul epidemiologic deja obișnuit, ci și prin testarea rapidă, prevăzută de protocolul medical.

 

Cele 9 formații aliniate la startul competiției au fost repartizate în două grupe, partidele desfășurându-se la cele două săli de sport din Salonta. La Sala Sándor Péter s-au duelat cele 5 grupări repartizate în grupa A: localnicii de la Tengo Seniori și Juniori și formațiile din Satu Mare, Baia Mare și Cluj-Napoca. Grupa B, de la sala Nicolae Talpoș, a fost compusă din 3 echipe bănățene (Timișoara I și II, respectiv Dumbrăvița) și Black Hill Vatra Dornei.

 

Din cauza faptului că jocurile s-au disputat fără spectatori, cerință prevăzută în reglementările în vigoare, organizatorii au făcut eforturi să transmită în direct partidele disputate în ambele locații. Audiența a fost foarte bună, demonstrând popularitatea de care acest sport se bucură în România.

 

În grupa A, campioana en titre, Tengo Salonta, s-a impus conform așteptărilor, pentru locul 2 s-au luptat 3 formații, juniorii clubului salontan devansându-i la limită pe băimăreni și pe clujeni (între cele două formații din urmă departajarea s-a făcut după al treilea criteriu, punctaverajul din meciul direct, maramureșenii având câștig de cauză).

 

Formația din Vatra Dornei a dominat ostilitățile în grupa B, în timp ce a doua echipă semifinalistă a fost decisă tot în urma rezultatului direct, avantajată fiind gruparea din Dumbrăvița în fața Timișoarei I.

 

Jocurile din faza eliminatorie au fost extrem de echilibrate, dar și spectaculoase, exceptând cele două semifinale duelurile încheindu-se în meciul decisiv (cel de simplu), după ce în precedentele două dispute (dublu și triplu) s-a jucat setul decisiv. Băimărenii au trecut la mare luptă de prima echipă a Timișoarei, iar juniorii salontani au învins Dumbrăvița la capitolul unui joc maraton, încheind pe ultima treaptă a podiumului.

 

Finala dintre Tengo seniori și Black Hill a oferit și prima surpriză a noului sezon, echipa bucovineană, care și anul trecut a fost aproape de a răsturna calculele hârtiei, reușind să învingă cu 2-1 formația gazdă, care a fost lipsită de aportul a trei jucători de bază, Alex Sorean, Darius Nagy și Vasile Sorean jr. (cei trei activează sub culorile CSM Slatina în campionatul Național de Fotbal-Tenis organizat de Federația Română de Fotbal-Tenis CAJ și, conform regulamentului, nu au drept de joc în această competiție). De cealaltă parte, echipa bucovineană și-a asigurat serviciile mai multor componenți ai vicecampioanei de anul trecut, Futnet Oradea, întărindu-se serios pentru ediția din acest an.

 

După runda inaugurală, s-a concluzionat că în acest an campionatul va fi mult mai echilibrat față de cel precedent, ciu potențiale surprize în următoarelor etape. Următoarea întâlnire este programată la Cluj-Napoca, la mijlocul lunii mai.

 

Informații despre campionat

 

În grupe se joacă două seturi în fiecare dintre cele trei probe (simplu, dublu și triplu), iar victoria se răsplătește cu 1 punct. La jocurile din faza eliminatorie se acordă 2 puncte pentru victorie și 1 punct pentru prezență, jocurile disputându-se în sistemul cel mai bun din trei seturi (la simplu, dublu și triplu). Pentru a nu defavoriza echipele care sunt repartizate în grupa de 4, organizatorii au decis ca în clasamentul general să fie preluat punctajul din grupă, fără a se ține cont de punctele acumulate cu formația clasată pe locul 5.

 

În grupajul foto aveți clasamentul detaliat după prima etapă.

 

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here