REZULTAT ALEGERI – Localități în care s-a schimbat primarul: La Petrova, localnicii și-au ales primar nou, contabilul Primăriei, Gheorghe Palcuș (PNL), câștigând în fața primarului Ion Petrovai (PSD), aflat în funcție de 16 ani

0
500
Ion Petrovai, Gheorghe Palcuș

COMUNA PETROVA. Alegerile locale din 2024, au adus în Maramureș peste 215.000 de alegători, maramureșenii depășind cu mult prezența la vot din prognozele sociologice, 51,26% dintre cei înscriși pe listele electorale prezentându-se la urne. În urma acestui exercițiu electoral, în Maramureș au fost aleși 14 primari noi, iar 62 au fost reconfirmați în funcție de electorat. 2mnews vă prezintă printr-o serie de articole noii primari ai Maramureșului.

 

În acest moment, rezultatele nu sunt oficiale, dar vi le prezentăm pentru localitățile în care numărătoarea voturilor s-a încheiat sau situația nu se mai poate schimba. Până acum, 2mnews a prezentat noii primari din UAT-urile: Baia Mare, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Băiuț, Bocicoiu Mare, Cupșeni, Recea, Săcel, Șieu și Suciu de Sus (regăsiți articolele în categoria Politică). Acum, Petrova.

 

În comuna Petrova, primarul în funcție, Ion Petrovai (69 de ani, PSD), care a condus administrația comunei în 4 mandate consecutive (2008-2024), a pierdut în fața economistului Gheorghe Grigore Palcuș (PNL), fost contabil al Primăriei Petrova timp de 18 ani, care va fi noul primar al localității.

 

Prezența la vot în comună a fost peste trendul județean, 59,48% dintre persoanele înscrise pe listele permanente prezentându-se la secțiile de votare din Petrova. Numeric, s-au prezentat la urne 1.148 de alegători din cei 1.930 înscriși pe liste. Pentru funcția de primar s-au înscris în confruntarea electorală 3 candidați: Ion Petrovai (PSD – primarul în funcție), Gheorghe Grigore Palcuș (PNL) și Vasile Bilașco (AUR).

 

Victoria lui Palcuș (PNL) nu este una surprinzătoare, ținând cont că Petrovai și-a câștigat precedentele mandate din partea PNL, iar la finalul anului trecut a defectat la PSD și și-a erodat constant încrederea electoratului în cei 16 ani petrecuți la conducerea administrației publice din Petrova. Noul primar din Petrova, Gheorghe Grigore Palcuș s-a impus categoric, cu 67,38% (752 de voturi). Fostul primar, Ion Petrovai (PSD), a obținut 28,85% (322 de voturi), cu 20,80% mai puțin decât în 2020, iar Vasile Bilașco (AUR) a obținut 3,76% (42 de voturi).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here