REZULTAT ALEGERI – Localități în care s-a schimbat primarul: La Băiuț, localnicii și-au ales primar nou, Loredana Mureșan-Bertoti (PSD) câștigând în fața Vioricăi Maciuc (PNL), care avea trei mandate la conducerea comunei

0
1545
Krisztiana Loredana Mureșan-Bertoti, Viorica Maciuc

COMUNA BĂIUȚ. Punct final pentru alegerile locale din 2024, unele în care maramureșenii au depășit cu mult prezența la vot din prognozele sociologice, peste 2015.000 de alegători prezentându-se la urne (51,26%). În urma acestui exercițiu electoral, în Maramureș au fost aleși 14 primari noi, iar 62 au fost reconfirmați în funcție de electorat. 2mnews vă prezintă printr-o serie de articole noii primari ai Maramureșului.

 

În acest moment, rezultatele nu sunt oficiale, dar vi le prezentăm pentru localitățile în care numărătoarea voturilor s-a încheiat sau situația nu se mai poate schimba. Până acum, 2mnews a prezentat noii primari din UAT-urile: Baia Mare, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Bocicoiu Mare, Cupșeni, Recea, Săcel și Suciu de Sus (regăsiți articolele în categoria Politică). Acum, Băiuț.

 

În comuna Băiuț, primarul în funcție, Viorica Maciuc (PNL), care a condus administrația comunei în 3 mandate (2000-2004, 2004-2008 și 2020-2024), a pierdut în fața tinerei Krisztiana Loredana Mureșan-Bertoti (PSD) care va fi noul primar al localității.

 

Prezența la vot în comună a fost una în trendul județean, 55,46% dintre persoanele înscrise pe listele permanente prezentându-se la secțiile de votare din Băiuț. Numeric, s-au prezentat la urne 1.004 alegători din cei 1.810 înscriși pe liste. Pentru funcția de primar s-au înscris în confruntarea electorală 6 candidați: Viorica Maciuc (PNL – primarul în funcție), Krisztiana Loredana Mureșan-Bertoti (PSD), Cecilia Angela Pintea (PMP), Hollo Iosif (UDMR), Petru Pavel Demeter (USR) și Ioan Buda (Independent).

 

Victoria lui Mureșan-Bertoti (PSD) este una surprinzătoare, ținând cont că Maciuc (PNL) abia revenise la conducerea administrației publice din Băiuț în mandatul trecut, când a câștigat o competiție cu alți 6 contracandidați, printre primarul în funcție Mihai Ceteraș (PSD), cel care a învins-o pe Maciuc în 2008 și avea trei mandate consecutive la conducerea Primăriei locale. Noul primar din Băiuț s-a impus cu 43,63%. Fostul primar, Viorica Maciuc (PNL) a obținut 26,69% (a avut aproape același număr de voturi din 2020), Cecilia Angela Pintea (PMP) 10,27%, Hollo Iosif (UDMR) 9,34%, Ioan Buda (Independent) 6,06% și Petru Pavel Demeter (USR) 4%.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here