REACȚIE – Dan Ivan, președinte USR Maramureș: Referendumul a arătat maturitatea și toleranța votantului român

0
280
Dan Ivan, președinte USR Maramureș

REFERENDUM. Referendumul ne-a arătat că românii nu pot fi scoși la urne cu teme false, confiscate politic de PSD-ALDE și fundamentate pe ură și discriminare. Graba cu care Liviu Dragnea a organizat acest referendum nu a avut ca bază grija pentru familia tradițională, ci întărirea puterii sale în interiorul PSD și justificarea – prin trimiterea la susținerea populară rezultată în urma referendumului- viitoarelor decizii pe care le va lua Guvernul legate de capitolul justiție. De altfel, secretarul general adjunct al PSD a și spus că cei care au ieșit la vot au făcut-o pentru că iubesc PSD. Confiscarea referendumului și a votului este foarte clară.

 

Cei care au ieșit la vot au crezut în ideea referendumului, nu au ieșit pentru a-și arată iubirea față de PSD. Constituția României și legile în care este reglementată căsătoria respectă aceste valori creștine. Căsătoria între persoane de același sex nu a fost și nu este posibilă în România, nici după invalidarea acestui referendum. Curtea Constituțională a arătat în Decizia 580 din 20 iulie 2016 că prin terminologia de „soți”, așa cum a fost reglementată în ar 48 din Constituție, se înțelege DOAR comuniunea dintre un bărbat și o femeie.

 

Absenteismul nu a descris lipsa de civism. Prin neparticipare, românii au arătat că nu văd ca subiect o idee care poate aluneca ușor înspre propagarea intoleranței. Dumnezeu ne învață să iubim și să fim toleranți. El singur poate judeca comportamentul moral al nostru. Toleranța e și o valoare europeană, iar românii au dat dovadă că au înțeles lucrul acesta, indiferent cât s-au chinuit unii să-i umple de ură față de aproapele lor. Nicio minoritate sexuală nu a cerut în Parlament drepturi peste ceea ce astăzi este statuat în legile țării. Reglementarea parteneriatului civil ar fi utilă și necesară în acest moment. Legea ar trebui făcută după consultarea cu toate forțele politice și cultele religioase.

 

Populația își dorește referendum pe teme importante pentru țară, pe subiecte care le pot influența viitorul. Aștept de la Guvernul PSD-ALDE să pună cât mai repede în discuție organizarea referendumului în urma strângerii de semnături în campania „Fără penali”.

 

Dan IVAN, președinte USR Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here