REZULTAT ALEGERI 2024 – Localități în care s-a schimbat primarul: la Cupșeni, viceprimarul Nicolae Bude (PNL) a învins-o pe primarul Lucia Butcure/Chermezan (PSD), aflată la al doilea mandat la conducerea comunei

0
1877
Lucia Chermezan, Nicolae Bude

COMUNA CUPȘENI. Punct final pentru alegerile locale din 2024, unele în care în Maramureș prezența la vot a depășit prognozele sociologice: 51,26% (respectiv 215.281 de alegători s-au prezentat la urne). 2mnews vă prezintă printr-o serie de articole noii primari ai Maramureșului. În acest moment, rezultatele nu sunt oficiale, dar vi le prezentăm pentru localitățile în care numărătoarea voturilor s-a încheiat sau situația nu se mai poate schimba.

 

În comuna Cupșeni, după 8 de ani la conducerea administrației publice locale, primarul în funcție Lucia Chermezan (PSD), fostă Butcure, a pierdut în fața viceprimarului în funcție, Nicolae Bude (PNL), care va fi noul primar al localității.

 

La Cupșeni prezența la vot a fost una peste trendul județean, 67,57% dintre persoanele înscrise pe listele permanente prezentându-se la secțiile de votare din comună maramureșeană. Numeric, s-au prezentat la urne 1.840 de alegători din cei 2.723 înscriși pe liste. Pentru funcția de primar s-au înscris în confruntarea electorală 4 candidați: Lucia Chermezan (PSD – primarul în funcție din anul 2016), Nicolae Bude (PNL – viceprimarul în funcție), Ioan Podină (USR) și  Nechita Pampa (Independent).

 

Bude a obținut victoria cu 47,08% în condițiile în care la alegerile precedente a obținut 43,39% din sufragiile localnicilor, fiind învins de Butcure cu o diferență de 179 de voturi (actualul primar a obținut 53,81% în 2020). De această dată, fosta primar, Lucia Butcure/Chermezan (PSD), aflat în funcție la cel de-al doilea mandate (din 2016), a obținut 43,25% din voturi, cu 145 de voturi mai puține decât la precedentele alegeri. Ceilalți candidați au obținut: 8.44% Ioan Podină (USR) și 1,22% independentul Nechita Pampa.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here