OFICIAL – Biroul Electoral Central le reamintește alegătorilor de interdicția de a fotografia sau filma buletinul de vot, fapt sancționabil cu amendă de până la 1.000 de lei

0
228

ALEGERI 2024. Biroul Electoral Central (BEC) a aprobat Modelul afișului de conștientizare asupra interdicției alegătorilor de a fotografia sau filma prin orice mijloace tehnice buletinul de vot (vezi foto). Evitați să faceți fotografii în secția de votare care ar putea compromite secretul votului. Fotografierea sau filmarea buletinului de vot se sancționează de la 600 de lei la 1.000 de lei, conform legislației în vigoare (Legea nr. 115/2015 cu modificările și completările ulterioare).

 

De asemenea, BEC a reamintit următoarele reglementări:

• Alegătorul care din motive temeinice, constatate de președintele biroului electoral al secției de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare un însoțitor ales de el, pentru a-l ajuta, care nu poate fi observator, candidat sau membru al biroului electoral.

• Campania electorală în ziua alegerilor este interzisă sub orice formă.

• Candidații pot sta în ziua alegerilor în secțiile de votare, dar nu au dreptul de a face campanie electorală sau de a influența alegătorii.

 

Biroul Electoral Județean Maramureș a precizat că în județ sunt înscriși pe listele electorale complementare 591 cetățeni din statele Uniunii Europene cu drept de vot, care au domiciliul sau reședința în circumscripția electorală în care au loc alegeri.

 

În Maramureș, cele 33 de servicii publice comunitare de evidență a persoanelor din județ vor avea programul de lucru cu publicul astfel:

• Sâmbătă, 8 iunie, interval orar 8.00 -16.00;

• Duminică, 9 iunie, interval orar 7.00 -22.00.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here