NOUA ÎNCERCARE – ALDE și-a schimbat președintele, statutul, obiectivele: președinta ALDE Maramureș, Cornelia Negruț, aleasă vicepreședinte

0
914

ALDE. Sâmbătă, 17 aprilie 2021, la Congresul de alegeri al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), la care au votat (online) 999 de delegați, Daniel Olteanu a fost ales noul președinte ALDE, noul statut și noua conducere executivă.

 

Din conducere fac parte, pe lângă Olteanu, Cristian Dima (președinte ALDE Galați, ales președinte al Consiliului Național ALDE), 4 prim-vicepreședinți (Claudiu Catana, Tiberiu Dekany, Tudor Ionescu și Roxana Țurcanu), 17 vicepreședinți (printre aceștia și Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș), 16 de membri în Biroul Politic Executiv și 12 membri supleanți.

 

Ce vrea să facă noul președinte al ALDE, care a precizat că-și “asumă liberalismul și a valorilor europene”? Să reprezinte “vocea românilor dezamăgiți de actuala majoritate parlamentară” și să promoveze „patriotismul modern, cultivat de românii care cred în valorile morale și spirituale românești”. Sigur, Olteanu și-a asumat și obiective, cele majore fiind pentru următoarele alegeri: reprezentare în Parlamentul European, triplarea numărului de aleși locali și reprezentare în Parlamentul României.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here