SENAT – Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări: Noile legi ale justiției, garanția pentru o justiție la standarde europene

1
396
Cristian Niculescu-Țâgârlaș

NOILE LEGI ALE JUSTIȚIEI. Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, cele trei proiecte de legi ale justiţiei privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), organizarea judiciară şi statutul judecătorilor şi procurorilor, un pachet de legi extrem de important atât prin prisma ridicării Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) cât și al îndeplinirii obiectivelor prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

„Am votat în Senat noile legi ale justiției, un pas important pentru modernizarea sistemului juridic, pentru independența justiției și pentru realizarea unui obiectiv major pentru România, ridicarea MCV. Menționez că în calitatea mea de președinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări am susținut în plenul Senatului, două dintre cele trei legi care compun pachetul legilor justiției, convins fiind că reprezintă soluția pentru o justiție europeană”, a declarat senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

 

După aprobarea lor în Senatul României, cameră decizională în acest caz, noile legi ale justiției vor merge pentru promulgare la președintele Klaus Iohannis, fiind astfel îndeplinit un angajament major asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

În calitate de avocat, am convingerea fermă că legile pe care tocmai le-am adoptat în Senat, demers realizat în urma unor ample consultări publice cu medii instituționale, nonguvernamentale și profesionale, la care se adaugă discuțiile ample din cadrul comisiei juridice unde au fost luate în considerare și recomandările primite de la Comisia de la Veneția, vor asigura respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, condiție care reprezintă fundamentul unei justiții corecte și moderne, a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele  Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului.

Biroul de presă al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua.As vrea să mă adresez și eu cuiva din parlament și nu știu cui.Am auzit de noua lege a pensionari care o sa fie.Eu sunt o mama care am născut doi copii unul din păcate a plecat la cer mai de vreme de 16 ani cum ar vrea dom Ciolacu sa de-a aceasta lege.Nu a trăit decit 13 ani, nimeni nu este vinovat după ce suntem amărite atitea mame care suntem în tara asta ,mai ne umilește că trebuia să depășească acea virsta de 16.Va mulțumesc și aș vrea să mă ajutați unde să mă plînge că această problema de discriminare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here