LUCRĂRI – Începe reabilitarea DJ 185 pe porțiunea grav afectată de alunecările de teren din zona comunei Bocicoiu Mare

0
328

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ. Firma bucureșteană Keller Geotehnica execută în regim de urgență introducerea unor piloni forați în terenul care a afectat DJ 185 în comuna maramureșeană Bocicoiu Mare, pentru stabilizarea solului și reabilitarea urgentă a sectorului de drum județean, grav afectat (surpat) încă de anul trecut pe porțiunea Bocicoiu Mare – Lunca la Tisa.

 

Lucrarea, contractată în 24 mai 2024, va fi plătită cu peste 800.000 de lei (exact: 836.654,49 lei, sumă care include TVA) de firma Consiliului Județean Maramureș, Drumuri și Poduri SA, și presupune forarea coloanelor, introducerea unor carcase-armături pentru piloți forați și unire prin sudură, betonarea coloanelor.

 

Lucrările, menite să contracareze alunecările de teren care au afectat grav structura DJ 185 în zona Bocicoiu Mare, se vor executa pe circa 60 de metri (în porțiunile cuprinse între km 67+750 și km 67+780 și între km 68+280 și km 68+310, conform referatului Compartimentului Tehnic al firmei  CJ Maramureș, reabilitarea urgentă a acestei porțiuni de drum fiind dispusă de Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here