ÎNTRERUPERE – Cardiologul Mircea Zăgreanu, condamnat în 2017 pentru luare de mită, a fost eliberat din închisoare pentru trei luni

0
3789
Mircea Zăgreanu (foto: evz.ro)

SENTINȚĂ. Medicul cardiolog Mircea Vasile Zăgreanu (67 de ani) a fost eliberat din Penitenciarul Baia Mare pentru o perioadă de trei luni, timp în care medicii legiști trebuie să conchidă dacă acesta mai poate executa continuarea pedepsei. Decizia de întrerupere a pedepsei a fost luată de magistrații Curții de Apel Cluj, aceeași instanță de judecată care a decis, în 10 octombrie 2017, condamnarea medicului băimărean la executarea pedepsei de 3 ani de închisoare şi 2 ani de interzicere a unor drepturi pentru luare de mită.

 

Zăgreanu a susținut că arestarea sa este o făcătură, cauzată de faptul că a participat la un concurs pentru funcția de medic șef și ar fi deranjat. El a fost eliberat din penitenciar, prin întreruperea pedepsei pe o perioadă de trei luni (între 1 martie și 1 iunie 2018), pe motive medicale (suferă de insuficiență renală de gradul 4).

 

Pe perioada întreruperii executării pedepsei, Zăgreanu nu are voie să depăşească limita teritorială a municipiului Baia Mare și e obligat să comunice permanent cu organul de supraveghere, să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemat, să informeze instanța despre eventuala schimbare a domiciliului, să nu dețină nicio categorie de arme și să se prezinte de îndată la Spitalul Județean din Baia Mare, unde urmează să facă tratamentul medical potrivit afecţiunilor de care suferă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here