ÎNTRERUPERE – Cardiologul Mircea Zăgreanu, condamnat în 2017 pentru luare de mită, a fost eliberat din închisoare pentru trei luni

0
2015
Mircea Zăgreanu (foto: evz.ro)

SENTINȚĂ. Medicul cardiolog Mircea Vasile Zăgreanu (67 de ani) a fost eliberat din Penitenciarul Baia Mare pentru o perioadă de trei luni, timp în care medicii legiști trebuie să conchidă dacă acesta mai poate executa continuarea pedepsei. Decizia de întrerupere a pedepsei a fost luată de magistrații Curții de Apel Cluj, aceeași instanță de judecată care a decis, în 10 octombrie 2017, condamnarea medicului băimărean la executarea pedepsei de 3 ani de închisoare şi 2 ani de interzicere a unor drepturi pentru luare de mită.

 

Zăgreanu a susținut că arestarea sa este o făcătură, cauzată de faptul că a participat la un concurs pentru funcția de medic șef și ar fi deranjat. El a fost eliberat din penitenciar, prin întreruperea pedepsei pe o perioadă de trei luni (între 1 martie și 1 iunie 2018), pe motive medicale (suferă de insuficiență renală de gradul 4).

 

Pe perioada întreruperii executării pedepsei, Zăgreanu nu are voie să depăşească limita teritorială a municipiului Baia Mare și e obligat să comunice permanent cu organul de supraveghere, să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemat, să informeze instanța despre eventuala schimbare a domiciliului, să nu dețină nicio categorie de arme și să se prezinte de îndată la Spitalul Județean din Baia Mare, unde urmează să facă tratamentul medical potrivit afecţiunilor de care suferă.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ