LOCALITĂȚI CU PRIMAR NOU – La Boiu Mare, viceprimarul care a preluat atribuțiile primarului decedat în 2021, Nicolae Prodan (PSD), a devenit primar ales, câștigând detașat alegerile

0
340
Nicolae Marcel Prodan

COMUNA BOIU MARE. Maramureșenii au depășit cu mult prezența la vot din prognozele sociologice, 51,26% (numeric, peste 215.000 de alegători) dintre cei înscriși pe listele electorale prezentându-se la urne la alegerile locale din 9 iunie 2024. În urma acestui exercițiu electoral, în Maramureș au fost aleși 14 primari noi, iar 62 au fost reconfirmați în funcție de electorat. 2mnews vă prezintă printr-o serie de articole noii primari ai Maramureșului.

 

În acest moment, rezultatele nu sunt oficiale, dar vi le prezentăm pentru localitățile în care numărătoarea voturilor s-a încheiat și situația nu se mai poate schimba. Până acum, 2mnews a prezentat noii primari din UAT-urile: Baia Mare, Asuaju de Sus, Băița de sub Codru, Băiuț, Bocicoiu Mare, Cupșeni, Petrova, Recea, Săcel, Șieu și Suciu de Sus, Târgu Lăpuș (regăsiți articolele în categoria Politică). Acum, Boiu Mare.

 

Micuța comună maramureșeană Boiu Mare a fost unul dintre cele două UAT-uri (alături de municipiul reședință de județ, Baia Mare) în care primarul în funcție nu și-a mai depus candidatura pentru un nou mandat din motive independente de voința lui – în cazul Băii Mari din cauza condamnării la închisoare cu executare, în cazul comunei Boiu Mare din cauza decesului, edilul ales din mandatul trecut, Gavril Pop, care a condus administrația locală din 1992, cu o pauză de 4 ani – mandatul 1996-2000 -, decedând în octombrie 2021 în urma unui accident rutier).

 

Prezența la urne a fost una mult peste trendul județean: 81,20%. Numeric, s-au prezentat la urne 763 de alegători din cei 939 înscriși pe liste. Pentru funcția de primar s-au înscris în confruntarea electorală 3 candidați: Nicolae Marcel Prodan (PSD – viceprimarul care a preluat atribuțiile de primar după decesul primarului PSD Gavril Pop), Aurelian Raul Urs (AUR) și Adrian Gabriel Satmari (PNL).

 

Nicolae Marcel Prodan (58 de ani), care pornea cu prima șansă, el fiind în campanie locală de 3 ani, a dominat categoric confruntarea electorală și s-a impus cu 81,17% (595 de voturi). Ceilalți contracandidați au obținut următoarele procentaje și voturi: Adrian Gabriel Satmari (PNL) 14,19% (104 voturi) și Aurelian Raul Urs (AUR) 4,64% (34 de voturi).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here