INTERPELARE – Deputatul Darius Pop i-a cerut ministrului Finanțelor să spună dacă are în vedere creșterea fiscalității, în contextul în care deficitul bugetar al statului a ajuns la 3,24% din PIB

0
178

ACTIVITATE PARLAMENTAR. Conform datelor oficiale oferite de Ministerul Finanțelor, în primele patru luni ale anului 2024 deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB. În aceste condiții, deputatul maramureșean Darius Pop (AUR) l-a interpelat pe ministrul Finanțelor, cerându-i să precizeze dacă are în vedere măsuri de creștere a fiscalității, respectiv creșterea TVA la 21%, egalizarea cotei unice și aplicarea unui impozit progresiv pe salarii începând cu anul 2025.

 

„Consider că deficitul bugetar de 3,24% transmite semnalul că Guvernul nu va respecta nici în acest an ținta de 5% pe care și-a asumat-o, iar pentru anul viitor singura soluție va fi creșterea fiscalității, adică o și mai mare împovărare pentru cetățenii care prin taxele și impozitele pe care le plătesc susțin acest stat guvernat cu o totală inconștiență.

 

Motive puerile, precum plata în avans a pensiilor, nu sunt sustenabile, deoarece cheltuielile statului au continuat să crească, în special cele cu salariile, în contextul în care austeritatea bugetară și reorganizarea au fost amânate sau instituțiile statului au fost exceptate rând pe rând. Prin urmare, în calitate de parlamentar, i-am cerut ministrului Finanțelor să îmi transmită dacă are în vedere creșterea TVA la 21%, egalizarea cotei unice și aplicarea unui impozit progresiv pe salarii începând cu anul 2025”, a explicat deputatul maramureșean Darius Pop.

 

Biroul parlamentar al deputatului Darius Pop



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here