IDENTITĂȚI – Cine a câștigat contractul de peste 3 milioane de lei care vizează reabilitarea energetică a Primăriei Șomcuta Mare

0
3048

ȘOMCUTA MARE. Administrația publică locală din orașul maramureșean Șomcuta Mare, controlată de edilul Gheorghe Ioan Buda (PSD), a semnat un contract în valoare de peste 3 milioane de lei (exact: 3.333.626,85 lei, sumă care include TVA), care vizează reabilitarea energetică a două din cele trei corpuri de clădire care compun sediul Primăriei, pentru reducerea cu 30% a costurilor cu energia. Cea mai mare parte a finanțării este nerambursabilă, provenind din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

 

Contractul a fost semnat cu asocierea de firme băimărene Crista&Cris SRL & Impact Proiect Studio SRL (la licitație au prezentat oferte valide două asocieri, contractul, estimat de beneficiar la maximum 4 milioane de lei, fiind atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț – unde prețul a avut o pondere procentuală în decizia finală de 60%, iar experiența profesională a 3 experți, de 40%).

 

Identitățile câștigătorilor

 

Firma Crista&Cris SRL, liderul de asociere, este înregistrată în Baia Mare, specializată pe construirea clădirilor și este controlată de Halász Jenő (45 de ani). Firma a închis anul trecut cu o cifră de afaceri de 17,8 milioane de lei și un profit net de 5,19 milioane de lei, indicatori-record în istoria economică a firmei, realizați cu 25 de angajați, dar și cu datorii de 7,23 milioane de lei.

 

Firma Impact Proiect Studio SRL, asociat secundar, este înregsitrată în Baia Mare, specializată pe activități de ingineri și consultanță tehnică legată de acestea (se va ocupa de partea de proiectare) și este deținută de Horia Andrei Floruț-Roșca (20 de ani) și este administrată de Gheorghe Boroș. Firma a închis anul trecut cu o cifră de afaceri de 2,07 milioane de lei (indicator record al firmei) și un profit net de 666.758 lei, indicatori economici realizați cu 11 angajați.

 

Ce prevede contractul

 

Proiectul de la Șomcuta Mare, care trebuie finalizat în 15 luni (sunt prevăzute 3 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor), include renovarea energetică a corpului principal, fostul Tribunal de plasă edificat la finalul secolului al XIX-lea (ulterior Judecătorie și Parchet), cu un regim de înălțime P+1E (cu o suprafață desfășurată de 1.350 mp), monument istoric de categorie B (importanță locală) și corpul B, cu regim de înălțime Parter și cu o suprafață desfășurată de 843 mp.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here