FOTBAL – Academica Recea a devenit campioana județeană a Ligii a IV-a și va juca pentru promovarea în Liga a III-a cu campioana Bihorului, Diosig Bihardioszeg

0
929

FINALA LIGA A IV-A MARAMUREȘ. Sâmbătă, 8 iunie 2024, la Baza Sportivă Bradul din Vișeu de Sus, în meci retur al finalei Ligii a IV-a Maramureș la fotbal, CSO Bradul Vişeu a încheiat la egalitate, 1-1 (1-0), partida cu CS Academica Recea. În meciul tur, disputat în 2 iunie 2024, CS Academica Recea s-a impus pe teren propriu cu 3-0 (2-0), astfel că echipa din Recea a devenit campioană județeană și s-a calificat la barajul de promovare în Liga a III-a.

 

În semifinală, CS Academica Recea (locul 2 în Seria Sud) a trecut de ACS Recolta Săliştea de Sus (locul 1 în Seria Nord) – cu 4-1, 4-2 -, iar CSO Bradul Vișeu de Sus (locul 2 în Seria Nord) a trecut de CS Progresul Şomcuta Mare (locul 1 în Seria Sus) cu 2-1, 2-1. În returul finalei, meci arbitrat la centru de Cristian Codrea, Academica Recea a pornit cu prima șansă de calificare la barajul de promovare în Liga a III-a, după victoria la scor de forfait în primul meci.

 

Gazdele au reușit să deschidă scorul în min. 20, alimentând speranțele localnicilor că pot întoarce rezultatul din tur, însă acela a fost unicul gol pe care aveau să-l înscrie. La vestiare s-a intrat cu 1-0, iar în repriza a doua oaspeții s-au apărat organizat, având câteva șanse pe contraatac. Una dintre acestea s-a și concretizat, în minutele de prelungiri (min. 90+3), când Academica a egalat în urma unui atac pozițional, printr-un șut în diagonală de la circa 15 metri. Scor final: 1-1. Academica Recea a câștigat Liga a IV-a Maramureș și s-a calificat la barajul de promovare în Liga a III-a.

 

Meciurile barajului de promovare ediția 2024/25 se desfăşoară în sistem tur-retur. Conform tragerii la sorți, reprezentanta Maramureșului, CS Academica Recea, va juca împotriva reprezentantei județului Bihor, CS Diosig Bihardioszeg (echipă care s-a impus categoric în play-off-ul Ligii a IV-a Bihor, disputat între 8 echipe, primele 4 din cele două serii). Meciurile sunt programate în 16 iunie 2024, ora 18.00, pe Stadionul Comunal din Diosig (300 de locuri), iar returul, în 23 iunie 2024, ora 17.30, pe Stadionul Central din Recea.

 

Clubul din Bihor este susținut financiar de firma SLC Construct (controlată de Lukacs Sandor) și de Primăria locală (primarul Mados Attila fiind pasionat de fotbal), iar anul trecut s-a clasat pe locul 2 în Liga IV-a Bihor și a câștigat faza județeană a Cupei României, însă în acest an și-a fixat ca obiectiv promovarea în Liga 3 – de asemenea, Primăria și sponsorul principal al echipei au anunțat înființarea unei Academii de fotbal, în care vor investi în tineri, pentru a construi o echipă din talente locale.

 

Echipa bihoreană a terminat acest sezon neînvinsă (!), lotul are o medie de vârstă de 32 de ani, fiind compus din jucători experimentați, iar 8 jucători din primul 11 au 35-36 de ani (Cristian Cigan – golgheterul echipei în sezonul regulat cu 18 goluri, Raymond Lukacs, 35 de ani, fost golgheter la FC Bihor, fost jucător în Liga I, la Astra Ploiești, adus de la ACS Târgu Mureș, iar la începutul sezonului au fost aduși doi jucători de Liga a III-a, Florin Pop, 32 de ani, de la Lotus Băile Felix și Constantin Roșu, 33 de ani, de la FC Bihor Oradea). Antrenor (adus la începutul acestui sezon de la Unirea Livada) este Mădălin Popa, fost jucător în Liga I la Dinamo, Gloria Bistrița și Pandurii (este fiul fostului jucător din Liga 1 Vasile Popa).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here