DEVOALARE – S-a semnat contractul de 14 milioane de lei care vizează renovarea energetică a trei mari blocuri din Sighetu Marmației: află cine execută lucrările

0
2147

REABILITARE BLOCURI – SIGHETU MARMAȚIEI. Autoritatea publică locală din municipiul Sighetu Marmației, contrală de edilul Vasile Moldovan (PSD), a semnat contractul de 14 milioane de lei (exact: 14.021.562,01 lei, sumă care include TVA) care vizează renovarea energetică a trei mari blocuri de locuințe de pe strada Independenției (nr. 3, 4 și 9). Cea mai mare parte a obiectivului investițional este finanțată din fonduri europene nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – finanțarea este de peste 15,28 milioane de lei -, iar lucrările trebuie finalizate în 12 luni.

 

Conform contractului, lucrările de intervenție pentru renovarea energetică a blocurilor includ reabilitarea termică a elementelor clădirii, reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat din clădiri și instalarea unor sisteme alternative cu eficiență energetică de producere a energiei electrice și/sau termice. Contractul a fost semnat cu asocierea de firme Marina Properties Construct SRL & Marina Properties Plus SRL, din postură de unic ofertant, ambele firme fiind controlate de Alexandru Marina.

 

Cine este câștigătorul

 

Firma Marina Properties Construct SRL este fondată în 2014, este înregistrată în Baia Mare, este specializată pe dezvoltare imobiliară și îl are ca asociat unic pe Alexandru Marina (69 de ani, originar din Rona de Jos, unul dintre asociații Băncii Cooperatiste Tisa Sighetu Marmației, fosta Cooperativă de Credit Tisa). În 2023, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 22,38 milioane de lei și un profit net de 1,76 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 13 angajați, dar și cu datorii de 14,71 milioane de lei. Firma are două puncte de lucru, în Sighetu Marmației și Cluj-Napoca.

 

Firma Marina Properties Plus SRL (fosta Contgrup Exim SRL) este fondată în 1996, dar a fost ținută în adormire economică (fără activitate) până în 2022. Este înregistrată în Cluj-Napoca și este specializată pe lucrări de construcții a clădirilor, fiind deținută de  Alexandra Monica Morariu (25%), Vasile Bud (25%) și Cabrio Investment SRL (50%). În 2023, a închis anul cu o cifră de afaceri de 9,11 milioane de lei și un profit net de 424.644 lei, indicatori financiari realizați fără niciun angajat, dar și cu datorii de 18,18 milioane de lei.

 

Ambele firme sunt administrate de Alexandru Viorel Marina (fiul lui Alexandru Marina), care se descrie ca având „o vastă experiență în domeniul construcțiilor civile din SUA”.

 

* Foto: @Primăria Sighetu Marmației

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here