DEVOALARE – A fost livrat contractul de 10 milioane de lei pentru modernizarea energetică a Liceului Agricol din Seini: află identitățile câștigătorilor

0
287

SEINI. Administrația publică locală din orașul maramureșean Seini, controlată de edilul Gabriela Florica Tulbure (PSD), a semnat contractul în valoare de peste 10 milioane de lei (exact: 10.143.131,03 lei, suma include TVA), care vizează execuția lucrărilor de creștere a eficienței energetice a Liceului Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde”. Cea mai mare parte a finanțării necesare realizării obiectivului investițional provine din fonduri europene nerambursabile, gestionate de statul român prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Contractul a fost semnat cu asocierea de firme Marco Oaș & Laitokset & Cornell’s Floor, care a înaintat unica ofertă considerată conformă de comisia de licitații (alte 3 oferte au fost descalificate ca fiind inacceptabile). Contractul prevede, pe lângă execuția lucrărilor, și elaborarea documentațiilor tehnice necesare obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor și trebuie finalizat în 13 luni.

 

Identitățile câștigătorilor
Firma Marco Oaș SRL, lider de asociere, este înregistrată în Negrești Oaș (jud. Satu Mare) și este specializată pe lucrări de construcție a clădirilor. Este administrată și deținută scriptic de Crinuța Smochină. În 2022, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 6,16 milioane de lei și un profit net de aproape 800.000 lei, indicatori financiari realizați cu 3 angajați, dar și cu datorii de circa 1,3 milioane de lei.
Firma Laitokset SRL, asociat secundar, este înregistrată în Satu Mare și este specializată pe activități de inginerie și consultanță tehnică. Este deținută de soții Zsolt Zoltan Vajda și Ioana Dana Monica Vajda, asociați în procente egale. În 2023, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 16,11 milioane de lei (creștere de… +5.228%!) – a avut două lucrări mari: canalizarea într-un sat din comuna mureșeană Bălăușeri și extinderea Ambulatoriului din Tășnad – jud. Satu Mare, unde a lucrat tot cu Marco Oaș – și un profit net de 5,18 milioane de lei (creștere de… +1.726%!), indicatori financiari realizați cu 10 anagjați (a fost primul an din ultimii 6 ani în care firma a raportat angajați), dar și cu datorii de 10,83% (creștere de… +10.242%!).
Firma Cornell’s Floor SRL, asociat secundar, este înregistrată în satul Rânghilești (com. Santa Mare – jud. Botoșani) și este specializată pe lucrări de construcție a clădirilor. Este administrată și deținută scriptic de Elena Mirela Țiprigan. În 2023, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 468,40 milioane de lei și un profit net de 14,68 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 299 de angajați, dar și cu datorii de 129,33 milioane de lei. Firma a fost fondată și condusă până în 2016 de Vasile Marcel Bîrsan, condamnat într-un dosar al DNA la 2 ani închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență în formă continuată (dădea mită primarilor cu care avea lucrări contractate).

* Foto: @Primăria Seini

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here