SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Primăvara în Satul de pe Dealul Florilor: redarea celor mai frumoase obiceiuri și tradiții pascale și agrare din Maramureș

0
746

EVENIMENT. Luni, 6 mai 2024, la Muzeului Satului din Baia Mare, Consiliului Județean Maramureș alături de Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” și Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș organizează evenimentul denumit „Primăvara în Satul de pe Dealul Florilor”.

 

Deschiderea sezonului de vizitare a Muzeului Satului din Baia Mare coincide în acest an cu desfășurarea unui eveniment care își propune redarea celor mai frumoase obiceiuri și tradiții pascale și agrare, prezente pe teritoriul fascinantului ținut al Maramureșului, în anotimpul renașterii.

 

Vă invităm să vă bucurați de o experiență culturală de neuitat, potențată de prezentarea obiceiurilor care încă sunt păstrate cu sfințenie, cu precădere în zonele rurale. Ansamblurile folclorice prezente în cadrul evenimentului vor susține spectacole pline de tradiție și voie bună, punând în valoare creația folclorică maramureșeană.

 

De asemenea, în cadrul târgului meșterilor populari și producători locali, veți putea explora arta populară și bucate cu specific maramureșean, aflând povestea care stă în spatele autenticelor produse. Nu în ultimul rând, datorită activităților special pregătite pentru ei, evenimentul se va transforma într-o sărbătoare a bucuriei chiar și pentru cei mici.

 

Cu drag de Maramureș, sărbătorim împreună „Primăvara în Satul de pe Dealul Florilor”, în mijlocul naturii și al tradițiilor!

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here