REZULTAT ALEGERI 2024 – Localități în care s-a schimbat primarul: Bocicoiu Mare și-a ales un nou primar, Mihai Boldan (AUR) învingându-l pe Liviu Lazarciuc (PSD), aflat de 20 de ani la conducerea comunei

0
2396
Mihai Boldan, Liviu Lazarciuc

COMUNA BOCICOIU MARE. Punct final pentru alegerile locale din 2024, unele în care în Maramureș prezența la vot a depășit prognozele sociologice: 51,26% (respectiv 215.281 de alegători s-au prezentat la urne). 2mnews vă prezintă printr-o serie de articole noii primari ai Maramureșului. În acest moment, rezultatele nu sunt oficiale, dar vi le prezentăm pentru localitățile în care numărătoarea voturilor s-a încheiat sau situația nu se mai poate schimba.

 

În comuna Bocicoiu Mare, după 20 de ani la conducerea administrației publice locale, Liviu Lazarciuc (PSD) a pierdut în fața lui Mihai Flaviu Boldan (AUR), care va fi noul primar al localității.

 

La Bocicoiu Mare prezența la vot a fost una în trendul județean, 52,38% dintre persoanele înscrise pe listele permanente prezentându-se la secțiile de votare din comună maramureșeană. Numeric, s-au prezentat la urne 1.955 de alegători din cei 3.732 înscriși pe liste. Pentru funcția de primar s-au înscris în confruntarea electorală 4 candidați: Liviu Lazarciuc (PSD – primarul în funcție din anul 2004), Mihai Flaviu Boldan (AUR), Vasile Hreniuc (UUR) și Feodor Koroli (PNL).

 

Victoria lui Boldan (42 de ani) este una surprinzătoare, ținând cont că în Lazarciuc (PSD) și-a câștigat precedentul mandat cu 60,77% în condițiile în care a avut 5 contracandidați (de la UUR, PNL, USR, PMP și Pro România). Noul primar din Bocicoiu Mare s-a impus cu 48,24% și devine primul primar al formațiunii AUR din Maramureș. Fostul primar, Liviu Lazarciuc (PSD), aflat în funcție de 5 mandate (din 2004), a obținut 42,05% din voturi, Vasile Hreniuc (UUR) a obținut 5,92%, iar Feodor Koroli (PNL) 3,79%.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here