PUMPTRACK – În Baia Mare se montează o pistă modulară cu o lungime de 79 de metri pentru biciclete, trotinete, skateboard și role

1
3595

PISTĂ MODULARĂ – BAIA MARE. Primăria Baia Mare a semnat un contract de furnizare și montaj a unui pumptrack cu lungime de 79 de metri – este o pistă modulară, confecționată din fibră de sticlă și panouri stratificate, care este folosită pentru biciclete, trotinete, skateboard și role. Pista va avea configurație Advanced/Avansați, protecție antivandalism și, evident, un sistem de intrare/ieșire.

 

Achiziția a fost făcută cu suma de 297.500 lei (sumă care include TVA) de la firma Zarox Team SRL din comuna mureșeană Cristești, deținută de soții Imecs Hunor și Andrea, Aszalos Robert Zsolt și Kulcsar Zsolt (în procente egale) și specializată în montajul pumptrack-urilor modulare.

 

Partea bună este că mica investiție nu este plătită din bugetul local, finanțarea venind din bugetul statului și fiind exclusiv meritul consilierilor locali băimăreni Pap Zsolt István (viceprimar al municipiului) și Pintér Zsolt (președinte UDMR Maramureș), care, la elaborarea bugetului de stat aferent anului 2024, deși filiala Maramureș nu are niciun parlamentar (unicul pe care-l avea, deputatul Apjok Norbert, a fost exclus din partid în februarie 2021, pentru că a candidat fără să îndeplinească criteriile partidului), i-au convins pe parlamentarii UDMR să susțină suplimentarea bugetului local al Băii Mari cu 300.000 lei, pentru un sistem modular de tip pumptrack. Aceasta a și fost singura suplimentare bugetară repartizată municipiului Baia Mare.

 

Per total Maramureșul a beneficiat de mai multe suplimentări financiare (de circa 9,6 milioane de lei doar din proiectele susținute de parlamentarii PNL și au mai obținut bani suplimentari și comunități din județ ale căror proiecte au fost susținute de parlamentarii USR și PSD), dar strict proiecte care sunt gestionate de administrația Băii Mari, acesta este unicul.

 

Sistemul modular de tip pumptrack este format din piste modulare cu suprafețe speciale, cu forme și curbe antrenante, care pot fi folosite de utilizatori cu biciclete, trotinete, scutere, skateboarduri, longboarduri, role. Practic, pumptrack-ul este destinat tuturor practicanților de sporturi nemotorizate cu roți, fiind diferit din acest punct de vedere cu skatepark-ul (dedicat pasionaților de trotinete freestyle, BMX, skateboard, dirt bike).

 

Aleșii locali din Baia Mare ai UDMR (Pap și Pinter) au motivat investiția ca fiind benefică tinerilor, fiind o metodă antrenantă de petrecere a timpului liber, exersând coordonarea motorie și îmbunătățirea echilibrului. Aceste piste modulare pot fi demontate și depozitate în sezonul rece (mulți dintre furnizori sugerând că pe locul unde este montat pumptrack-ul autoritățile pot monta iarna un patinoar).

 

* Foto generică: @Zarox Team

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. 🤔🤔🤔👍👍👍🤫🤫🤫🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱MAI MONTAM TOT FELU DE OBIECTE DE PARCA BAIA MARE NUMAI AVEA NEVOIE DE NIMIC ,DAR ACTUALUL PRIMAR FACE PRECUM CHERECHES FACE ORICE PENTRU A CHELTUI BANI NUMAI CE ARE NEVOIE SOCIETATEA NU FACE 100% !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here