O NOUĂ VICTORIE – Boxerul maramureșean Samuel Roman a câștigat Centura de Aur la categoria semimijlocie, competiție internațională de tradiție a boxului românesc

0
251

CENTURA DE AUR 2024. Pugilistul maramureșean Samuel Gabriel Roman (CSM Sighetu Marmației) a câștigat Centura de Aur „Nicolae Linca” la categoria semimijlocie (67 kg), una dintre cele mai vechi competiții internaționale de box din Europa, organizată de Federația Română de Box în perioada 9-16 iunie 2024, în Sala Polivalentă din Târgu Mureș.

 

Samuel Roman (21 de ani, antrenor Adrian Bohotici) i-a învins în semifinală pe Uroš „Kobac” Čingelić, campionul Serbiei, prin decizie unanimă (5-0), iar în finala arbitrată în ring de Kelly Mc Killian (Irlanda) a dispus de Marian Ionuț Radu (21 de ani), tot prin decizie unanimă (5-0) – arbitri judecători au fost din România (3), Italia (1) și Țara Galilor (1).

 

Luna trecută, Roman a câștigat Cupa României (competiție desfășurată la Sighetu Marmației), care a fost a 10-a competiție în care a trimfat în carieră (la cadeți, juniori, tineret U22 și seniori). Centura de Aur este criteriu de selecție în lotul național de box al României pentru ciclul olimpic 2024-2028.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here