INVESTIȚIE – Un oraș din Maramureș se dotează cu un sistem de aspersoare pentru zonele verzi de peste 1 milion de lei

0
2217

TĂUȚII MĂGHERĂUȘ. Administrația publică locală din orașul maramureșean Tăuții Măgherăuș, controlată de edilul Dumitru Marinescu (PNL), a semnat un contract în valoare de peste 1 milion de lei (exact: 1.069.723,97 lei, sumă care include TVA), care vizează montarea unui sistem modular de irigații a zonelor verzi create între drumurile care duc spre Băița și Nistru.

 

Contractul a fost semnat joi, 6 iunie 2024, cu firma Conrep SA din Vișeu de Sus, iar lucrările trebuie finalizate în 5 luni. Executantul lucrării este același cu proiectantul, adică cel care a stabilit valoarea lucrării (în baza calculului estimativ din documentația elaborată).

 

Conform proiectului, câștigătorul contractului trebuie să realizeze sistemul modular de irigații, branșamentele de apă potabilă contorizate pentru fiecare zonă/parcelă prevăzute cu cămin de apometru, rețelele de alimentare a aspersoarelor, alimentarea cu energie electrică, precum și readucerea la starea inițială a terenurilor afectate de lucrări.

 

Zona în cauză, care se întinde pe o suprafață de 1,2 kilometri (peste 15.000 mp), între drumul care duce spre Băița și drumul care duce spre Nistru, a fost creată în perioada 2018-2023 în urma unei finanțări nerambursabile (obținute în cea mai mare parte din fonduri europene). Proiectul, în valoare totală de 11,8 milioane de lei (din care 9,35 milioane de lei din fonduri europene), a vizat reconversia și refuncționalizarea a 5 parcele de teren degradate și neutilizate din zona centrală a orașului, prin amenajări de spații verzi, spații de joacă pentru copii, dotări și mobilier urban ș.a.m.d.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here