ALEGERI 2024 – S-a semnat contractul de finanțare și pentru Parcul industrial de specializare inteligentă din Târgu Lăpuș, al treilea dintre cele 7 pe care le dezvoltă Consiliul Județean în Maramureș

0
362

ELECTORAL. După Baia Sprie și Șomcuta Mare, a venit rândul orașului Târgu Lăpuș să intre în linie dreaptă cu dezvoltarea Parcului industrial de specializare inteligentă. Valoarea totală a proiectului este de 6 milioane de euro, la care se adaugă granturi de 10 milioane de euro care vor putea fi accesate de cei șapte investitori care vor putea licita pentru loturi în acest parc.

 

Urmează în cel mai scurt timp semnarea contractului și pentru parcul din Fărcașa, iar celelalte trei, proiectate pentru Mireșu Mare, Bogdan Vodă și Giulești, sunt în etapa de evaluare, urmând ca în această vară să fie semnate contractele de finanțare. Este vorba în total de investii de peste 100 de milioane de euro, de granturi între 200.000 și 2,5 milioane de euro de care pot beneficia investitorii care se vor dezvolta în cadrul acestora și între 3.000 și 5.000 de locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni!

 

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, candidat la funcția de primar al municipiului Baia Mare: „Acum două luni, în același loc, semnam contractul de finanțare pentru Parcul Baia Sprie, iar săptămâna trecută am semnat pentru Parcul Șomcuta Mare.Trebuie să reducem disparitățile dintre localități, să generăm dezvoltare economică și locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni! Asta facem deja la nivelul administrației județene și trebuie să facem după 9 iunie și la Primăria Baia Mare.

 

Orașul nostru trebuie să intre în rândul municipiilor dezvoltate din România și noi am demonstrat că putem genera dezvoltare. Le mulțumesc colegilor mei din Consiliul Județean Maramureș, domnului ministru Marcel Boloș, doamnei Csilla Hegedus și tuturor colaboratorilor noștri de la ADR Nord-Vest împreună cu care implementăm aceste investiții majore pentru Maramureș!”.

 

Gabriel Bogdan Ștețco, candidat la președinția Consiliului Județean Maramureș: „Salut prezența ministrului Marcel Boloș din nou în Maramureș. De fiecare dată când vine în Maramureș, vine cu bani europeni și vreau să îl felicit pentru acest lucru important pe care îl face pentru Maramureș și pentru maramureșeni. Am semnat cel de-al treilea contract de finanțare pe parcurile de specializare inteligentă. Este extrem de important de spus că aceste parcuri industriale, așa cum au fost ele gândite, răsfirate în tot Maramureșul, cu adevărat vor aduce schimbări majore în fiecare comunitate.

 

De fapt, fiecare parc industrial pe care îl vom construi în Maramureș, și deja avem certitudinea că lucrurile se întâmplă, nu sunt altceva decât niște ancore economice solide existente în județul Maramureș, care pot crea dezvoltare, care dau speranța locurilor de muncă aici, acasă la noi. Eu cred extrem de mult că aceste parcuri industriale, dincolo de faptul că sprijină în concret mediul de afaceri din județ, sprijină maramureșenii și pe cei care sunt plecați departe de casă, de Maramureș. Sunt foarte mulți maramureșeni, care poartă Maramureșul în suflet, care țin la Maramureș, care se gândesc la Maramureș zi de zi, dar nu au șansa aceasta să se întoarcă acasă”.

 

Csilla Hegedus, director interimar ADR Nord-Vest: „Cred că mai bine ne luăm abonament, fiindcă o dată pe săptămână semnăm contract de finanțare aici. Asta e marea diferență între poveștile pe care le auzim și realizările Consiliului Județean Maramureș și ale domnului președinte Ionel Bogdan. Nu sunt multe locuri în care să avem deja al treilea contract de finanțare semnat. Urmează ca în următoarele luni să nu mai vedeți această clădire în această stare și vor reabilita și Palatul Administrativ din bani europeni și urmează și drumurile județene.

 

Această echipă vrea să ia toți banii de la ADR Nors-Vest, au depus niște proiecte extraordinare, deci îi vom finanța! În ADR Nord-Vest aveți un partener care vă ajută de acum încolo, pentru că, greul de abia acum începe”.

 

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „Uitându-mă la cifre, m-am bucurat și m-am înspăimântat cum echipa Consiliului Județean Maramureș, domnul Ionel Bogdan, domnul Gabriel Ștețco și echipa lor au reușit să genereze un portofoliu de proiecte doar prin accesarea de fonduri prin Programul Regional Nord-Vest de 320 de milioane de euro. Asta înseamnă 22% din alocarea pe care o avem de un 1,4 miliarde la nivelul regiunii de Nord-Vest. Este un record!

 

Ce este mai frumos decât tinerilor să le oferi perspectiva unor locuri de muncă stabile, prin intermediul parcurilor de specializare inteligentă. Iarăși, foarte, foarte frumos, oferiți șansa maramureșenilor să se întoarcă la ei acasă. Mă bucur că aici la Maramureș, echipa este una tânără și dinamică, este foarte mult de câștigat cu o echipă tânără, fiindcă în general tinerii sunt mai energici, mai plini de putere de muncă, au viziune, au îndrăzneală, își asumă responsabilități și pot să facă lucruri extraordinar de frumoase pentru comunitățile locale și județele pe care le administrează. Rămân încrezător, așa cum știu echipa din administrația județeană, vor face lucruri frumoase pentru comunitate, sunt oameni tineri, fac o treabă extraordinară pentru oameni. Sunt convins că proiectele pe care le au vor aduce Maramureșului și Băii Mari o perspectivă nouă de dezvoltare și de modernizare și îmbunătățire a traiului pe care îl au”.

 

La semnarea contractului au participat  Csilla Hegedus, director interimar ADR Nord-Vest; Petru Alboi-Șandru, Șef AM Programul Regional Nord-Vest, alături de Doru Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș; Anca Hendea, secretar de stat în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse; deputații Florin Alexe și Călin Bota; prefectul județului, Rudolf Stauder; managerul Spitalului Județean, Alexandru Oros; Cristina Buda, primar Lăpuș; Anuța Enea-Bizău, primar Bogdan Vodă; Vlad Herman, candidat la Primăria Târgu Lăpuș; Radu Zoicaș, CEO Parcuri Industriale Maramureș.

 

Comandat de PNL Maramureș, Cod AEP: 21240015



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here