PARLAMENT – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș a prezidat întrevederea cu membrii Comisiei pentru integrare europeană din Parlamentul Georgiei

0
148

DIALOG BILATERAL. La sediul Parlamentului României a avut loc luni, 27 februarie a.c., un eveniment important la care au participat membrii comisiilor pentru politică externă și pentru afaceri europene din cele două camere, precum și membrii Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului. Cu acest prilej a avut loc întrevederea cu membrii Comisiei pentru integrare europeană din cadrul Parlamentului Georgiei, delegație  condusă de președintele comisiei, doamna Maka Botchorishvili, ședința fiind condusă de senatorul Cristian Niculescu-Ţâgârlaş, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

 

Partea română a reiterat sprijinul puternic și de lungă durată al României privind  susținerea demersurilor Georgiei de integrare în Uniunea Europeană și NATO, subliniind necesitatea aprofundării și dezvoltării dialogului bilateral între cele două țări. La întalnire au mai luat cuvântul Vasile Dîncu, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senat, și Radu Mihai Mihail, din partea Comisiei pentru politică externă, senatorii considerând că dialogul bilateral este foarte important menționând totodată că aderarea la UE implică un proces continuu de modernizare a instituțiilor politice și respectarea valorilor fundamentale ale unui regim democratic.

 

Doamna Maka Botchorishvili, în calitate de președinte a Comisiei pentru integrare europeană din cadrul Parlamentului Georgiei, a ținut să mulțumească pentru ajutorul dat de România, sprijin în susținerea parcursului său european. În încheiere, ambele părți au declarat că este necesară o schimbare a paradigmei relației bilaterale  prin realizarea unor întrevederi constante, atât la București cât și la Tbilisi, la nivelul comisiilor de specialitate.

 

„În calitate de președinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului, am prezidat ședința comisiilor reunite cu doamna Maka Botchorishvili, președintele Comisiei pentru integrare europeană din cadrul Parlamentului Georgiei, prilej cu care am subliniat următoarele aspecte:

 

–        cu toate că în perioada 2021-2022 s-a înregistrat o stagnare a reformelor democratice în Georgia, în special în justiție și reforma în domeniul electoral, aspecte care au condus implicit la încetinirea procesului de apropiere de UE, România a fost singurul stat membru al UE care a transmis, în luna mai 2022, un punct de vedere complet, dublat de sugestii, recomandări pe text și sfaturi aplicate pentru completarea de către partea georgiană a chestionarelor aferente examinării cererii de aderare la UE.

 

–        am evidențiat faptul că anul 2022 a fost marcat în planul relațiilor bilaterale, în primul rând, prin semnarea Declarației Comune privind stabilirea unui Parteneriat strategic România – Georgia.

 

Apreciez că prin astfel de întâlniri se realizează aprofundarea relațiilor și  cooperării celor două state, în interesul păcii generale și pentru binele tuturor cetățenilor”, a precizat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here