ACHIZIȚIE – Primăria Baia Mare a cumpărat 5 parcometre la care plata se poate face cu monede și card bancar contactless

0
2395

PARCARE BAIA MARE. Administrația publică din Baia Mare, controlată de edilul Ioan Doru Dăncuș (PSD), a cumpărat săptămâna trecută, prin Serviciul Public Ambient Urban din subordine, primele 5 parcometre care facilitează plata cu monede sau card bancar contactless. Parcometrele existente în municipiul reședință de județ permit doar plata parcării prin sms.

 

Noile parcometre sunt model Flowbird Strada Evo 3 și au fost achiziționate de la firma Fast Park Co SRL din Pipera (Voluntari) – jud. Ilfov (, specializată în vânzarea acestui tip de terminale multifuncționale modulare și vor fi dotate cu ecran monocrom Sistem Pay by Plate (după numărul de înmatriculare), consolă pentru afișare informații – regulament, tarife etc.), panou solar multidirecțional și antenă 4G (pentru o mai bună recepție și transmisie a datelor) ș.a.m.d. Firma Fast Park Co este controlată de Anton Gabriel Roescu – fost partener de afaceri cu fostul deputat PSD Sebastian Ghiță – prin firma Avitech Co SRL.

 

Parcometrele sunt în garanție 2 ani și au costat 172.677,57 lei (34.535,514 lei/bucată – sumele includ TVA). După montaj, care este asigurat de furnizor, pentru punerea în funcțiune trebuie cumpărată și suita software pentru administrare, care nu este inclusă în acest contract. Aceste gen de parcometre există, de mai mult timp, în mai toate orașele din România, inclusiv în unele mai mici decât Baia Mare (Buzău, Călărași etc.).

 

* Foto generică: @Fast Park Co

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here