DECIZIA INSTANȚEI – Criminalul elevei de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare rămâne în arest preventiv până în 9 iunie

0
1417
Foto: presasm.ro

RĂMÂNE ÎN AREST. Mihai Cristian Cardoș (21 de ani), acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş că a ucis-o cu violență pe Carmen Andreea Tătăran (18 ani), elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare, va rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, magistrații Tribunalului Maramureș prelungind arestarea preventivă până în 9 iunie inclusiv.

 

Cardoș, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate şi omor calificat, a cerut în instanța de judecată să îi fie înlocuită măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, dar magistrații maramureșeni au menținut propunerea Parchetului, conform sentinței pronunțate luni, 4 mai 2020, în cameră de consiliu. Decizia poate fi contestată în 48 de ore, dar Cardoș nu a depus contestație (încă).

 

Vă reamintim că eleva Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Baia Mare Carmen Andreea Tătăran, originară din Pomi (jud. Satu Mare), a fost ucisă joi, 5 martie, și îngropată pe un câmp situat între Doroloț și Atea, în județul Satu Mare. Dispariția tinerei a fost reclamată vineri, 6 martie, la Poliția Baia Mare (eleva locuia în chirie într-o garsonieră de pe strada Vlad Țepeș din oraș), de părinți. Duminică, 8 martie, Cristian Mihai Cardoș a fost reținut.

 

Conform rechizitoriului, “inculpatul i-a aplicat victimei, cu intensitate, numeroase lovituri, după care a  trântit-o  la  pământ. De asemenea, i-a aplicat victimei o lovitură în partea stângă a capului cu un box metalic, iar în momentul în care aceasta a încercat să fugă a ţinut-o cu faţa în apa mâloasă a șanțului timp de mai multe minute până când nu a mai reacționat, după care a acoperit-o cu pământ. Moartea victimei a fost violentă, cauzată de asfixia mecanică prin înec în şanţul cu apă mâloasă”.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here