ZBOR UMANITAR – Compania HiSky transportă joi dimineața, de pe Aeroportul Maramureș, cu destinația Turcia, 144 de copii orfani din Ucraina

0
699

REFUGIAȚI – UCRAINA. Joi, 31 martie 2022, la ora 8.00, de pe Aeroportul Internațional Maramureș va decola o cursă umanitară către Antalya (Turcia), operatorul aerian HiSky din Republica Moldova urmând să transporte cu o aeronavă Airbus A320-200 144 de copii ucraineni instituționalizați, care sunt însoțiți de 32 adulți (supraveghetori).

 

Între autoritățile din Ucraina și Turcia există o convenție cu privire la cazarea refugiaților, mai multe hoteluri și hosteluri din Turcia fiind disponibilizate în acest sens.

 

În acest moment, copiii sunt cazați în Baia Mare, în trei locații: la Hotel Sport, la Taberele școlare și la căminul de la Universitatea Nord. De șederea copiilor și însoțitorilor ucraineni în Maramureș se ocupă Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

 

* Foto: @Ștefan Bodrog

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here