WIKILEAKS PNL – Cui i-a dat, din Los Angeles, Mircea Dolha mandat să-l reprezinte în faţa conducerii centrale a PNL şi ce s-a întâmplat

0
219
Mircea Dolha, Daniela Onița-Ivașcu și Ionel Bogdan

DOCUMENT. După rezultatul catastrofal al PNL Maramureş în alegerile parlamentare şi izgonirea preşedintelui Mircea Dolha din sediul filialei judeţene, luptele interne pentru acaparerea conducerii partidului s-au înteţit, principalul beneficiar fiind tânărul Ionel Bogdan, protejat al fostului preşedinte Ovidiu Nemeş şi prieten, fost angajat şi partener al coordonatorului campaniei online a preşedintelui Klaus Iohannis, Radu Negulescu.

 

După ce Bogdan (29 de ani) a fost propulsat în funcţia de vicepreşedinte la nivel central şi coordonator al departamentului de comunicare online al partidului, a devenit şi preşedinte PNL Baia Mare (din această ultimă funcţia a demisionat în decembrie 2016, după eşecul la parlamentare).

 

Pentru că Dolha nu a demisionat şi nu a fost demis – o decizie în acest sens urmând să fie luată în această lună de Biroul Politic Naţional -, Bogdan, profitând de plecarea lui Dolha în SUA şi de nemulţumirile liberalilor maramureşeni în privinţa modului în care acesta a coordonat campania în Maramureş, a reuşit să obţină o recomandare a comisiei de unificare a PNL: să creeze o nouă schemă de conducere a filialei judeţene în care el să îndeplinească funcţia de preşedinte şi să prezinte lista cu noua conducere în cadrul BPN. Ceea ce Bogdan a făcut (în respectiva listă, la vârf se mai regăsesc Gavril Ropan – prim-vicepreşedinte – şi Felician Cerneştean – secretar general), considerându-se deja preşedintele PNL Maramureş.

 

Duminică, 29 ianuarie, ora 12, conducerea PNL i-a convocat pe preşedinţii filialelor judeţene pentru a-i consulta în privinţa modalităţii în care ar trebui făcute alegeri interne. Bogdan a plecat înspre Bucureşti, însă Dolha, care conform statutului nu poate fi demis decât de BPN, implicit este, legal, preşedintele PNL Maramureş, a contraatacat mandatând o altă persoană care să-l reprezinte. Respectiva este Daniela Oniţa-Ivaşcu (președinte PNL Sighetu Marmației).

 

Oniţa-Ivaşcu a precizat că este mandatată de Dolha să reprezinte PNL Maramureş, mandatul fiind înregistrat la secretariatul partidului (puteţi vizualiza mandatul AICI). Bogdan şi-a susţinut punctul de vedere (puteţi vizualiza decizia Comisiei de Unificare AICI), însă decizia de numire a lui Bogdan a fost contestată de Dolha (vezi documentul AICI). În consecinţă, au rămas ambii în sală, însă atunci când a venit şi rândul Maramureşului să-şi spună punctul de vedere, s-a trecut peste opinia reprezentantului judeţului pentru că… erau doi în sală şi conducerea a considerat că „mai sunt chestiuni de clarificat”. Adică, ca de obicei, ne-am cam făcut de minune.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ