VREMEA ȘI CIRCULAȚIA – În localitățile din Maramureș, stratul de zăpadă măsoară între 2 și 31 de centimetri: se lucrează la lărgirea părții carosabile în Pasul Gutâi

0
331

INFO UTIL. În această dimineață, în Maramureș stratul de zăpadă măsura 50 cm la Stația Meteo Iezer, 31 cm la Cavnic, 24 cm la Baia Borsa, 23 cm în Pasul Gutai, 20 cm la Firiza, Băiuț, Moisei și Groșii Țibleșului, 18 cm în Poiana Borșa, 15 cm la Ruscova, 11 cm la Săcel,  13 cm în Valea Vișeului, 8 cm la Ocna Șugatag, 5 cm la Sighetu Marmației, 2 cm la Târgu Lăpuș.

 

Ninge slab în Pasul Prislop, unde vizibilitatea în trafic este redusă de ceață la sub 100 de metri. Vântul suflă slab-moderat, cu intensificări, și în zona înaltă montană cu viteze de până la 40km/h. Prognoza meteorologica pentru următoarele ore prevede ninsori pe arii restrânse, îndeosebi în zona montană.

 

Circulația rutieră pe drumurile publice din Maramureș se desfășoară în condiții de iarnă. Se acționează cu utilaje și material antiderapant pentru combaterea poleiului. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed, cu exceptia DN18, în Pasul Prislop, unde între km 154 si km 181 carosabiliul este acoperit cu un strat de zăpadă frământată de până la 1 cm. În Pasul Gutâi, pe DN18, se lucrează la lărgirea părții carosabile funcționale, a precizat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș.

 

Angajații Sectiei Drumuri Naționale au intervenit cu 28 utilaje și au împrăștiat 204 tone de material antiderapant, iar angajații firmei Drumuri și Poduri au acționat cu 41 utilaje și au răspândit 897 tone de material antiderapant, iar carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este curat și umed – în zona de deal și de munte mai există sectoare de drum pe care sunt depuneri de polei și mâzgă, a mai precizat CJSU Maramureș.

 

* Foto: @CJSU Maramureș

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here