VOLUNTARIAT – Ce s-a constatat după a doua acțiune de ecologizare a zonei Barajului Strâmtori-Firiza

0
757

ECOLOGIZARE – BARAJ FIRIZA. Let`s clean Firiza 2022, cea de-a doua acțiune de ecologizare a Acumulării Hidroenergetice Strâmtori-Firiza, a avut loc vineri, 15 aprilie. “Astăzi am participat la cea de a doua ediție de ecologizare a lacului de acumulare Firiza, organizat de TNL Baia Mare în parteneriat cu SGA Maramures.

 

Zona lacului este un punct de atracție pentru comunitatea băimareană dornică de relaxare și aer curat, fiind de asemenea și singura sursă de apă a municipiului. Menținerea acestuia în cea mai curată stare este imperios necesară pentru bunăstarea și sănătatea cetățenilor. Sperăm ca la următoarele ediții să se păstreze trendul descendent al cantității de deșeuri, cetățenii dănd dovadă de cât mai mult spirit civic și devotament față de natură”, a declarat Ovidiu Crăciun consilier local, președintele Comisiei de Urbanism.

 

Andrei Enache, inginer la Sistemului de Gospodărie a Apelor Maramureș, a tras o concluzie interesantă comparând cele două acțiuni întreprinse la un an distanță: “Putem afirma că inițiativa noastră de ecologizare a Acumulării Hidroenergetice Strâmtori-Firiza a fost un real success. În urma evenimentului anterior au rezultat peste 1.000 de saci de deșeuri, anul acesta colectându-se considerabil mai puțin, doar 100 de saci. Acest fapt este îmbucurător și ne motivează să continuăm cu acțiuni similare în tot județul”.

 

 

#GENERAȚIAALTFEL



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here