VOLEI MASCULIN – Explorări Baia Mare a pierdut cu Dinamo București primul meci din grupa valorică 5-8, unde singura miză este… palmaresul

0
214

LIGA NAȚIONALĂ. În turneul pentru locurile 5-8 al Diviziei A1 la volei masculin, desfășurat la Dej și care contează doar pentru palmares, cele 4 echipe (Dinamo, Unirea Dej, U. Cluj și Explorări) jucând doar pentru stabilirea locului pe care-l vor ocupa în această ediție de campionat (nefiind agrenate la accederea în cupele europene sau retrogradare), CS Dinamo Bucureşti a dispus de CS Ştiinţa Explorări Baia Mare cu 3-0 (25-18, 25-21, 25-13).

 

Rezultatul era unul previzibil, în principal din cauza diferenței de valoare a loturilor, Dinamo plecând de pe poziția a 5-a (cu 44 de puncte), iar Explorări de pe locul 8 (cu 18 puncte). Totuși, în primele două seturi băimărenii au ținut aproape de adversarii dezamăgiți după ratarea play-off-ului (mai ales în condițiile în care nu l-au avut în lot pe cel mai bun trăgător, Marius Valentin Cheagă), însă dinamoviștii (care nici ei nu i-au folosit pe Bozidar Cuk, Gabriel Cherbeleață și Răzvan Mihalcea) au avut în acest meci un jucător decisiv, Alexandru Ionescu reuşind 17 puncte.

 

Bucureștenii s-au impus la toți parametri tehnici: 27-21 la puncte din atac decisiv, 12-4 la puncte direct din serviciu (ași), 8-5 la puncte realizate din blocaj și 28-22 la puncte realizate pe greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări Baia Mare, echipă antrenată de Marius Botea, au punctat: Mihnea Talpă (6 puncte), Dan Sivășan- Pașca, Andrei Dan Butnaru și Sorin Dragomir (câte 5 puncte), Veniamin Ioan Aldea (4 puncte), Robert Țuțea (3 puncte), Eduard Catrina și Cristian Badea (câte 1 punct). De la dinamovișți, în afara lui Ionescu (17 puncte), s-au mai remarcat Nemaja Cubrilo (9 puncte), Constantin Mocanu (7 puncte) și Bruno de Andrade Canuto (5 puncte).

 

Vineri, 9 aprilie 2021, băimărenii joacă cu U. Cluj (locul 7), echipă care joi a pierdut greu cu gazdele turneului, Unirea Dej, cu 3-2, dejenii revenind după ce au fost conduși cu 2-0 la seturi.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here