VICTORIE ZDROBITOARE – Minaur câștigă la Cluj-Napoca cu 12 goluri diferență, dar băimărenii rămân pe locul 6 în Liga națională

0
247

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL. Miercuri, 27 octombrie 2021, în meci contând pentru etapa a 8-a a Ligii naționale de handbal masculin, în Sala Horia Demian din Cluj-Napoca, Universitatea Cluj – Minaur Baia Mare: 22-34 (10-17).

 

Băimărenii au învins la Cluj-Napoca într-un meci tranșat încă din prima repriză, una în care au condus de la un capăt la celălalt, reușind să pună 7 goluri diferență pe tabela de marcaj în min. 26 (9-16), iar apoi să mărească diferența la 8 goluri, prin interul stânga Andrei Buzle, chiar dacă erau în inferioritate numerică (după eliminarea de 2 minute a lui Da Silvo Mollino). Hossu de la clujeni a stabilit scorul la pauză la 10-17, în ultima secundă a reprizei.

 

Diferența din prima repriză s-a păstrat și în debutul celei de-a doua reprize, golurile lui Kereki și Adoreanu (2), pentru gazde, fiind echilibrate cu cele ale băimărenilor (Vujic, Buzle și Da Silva Mollino). Apoi, pe fondul eliminării lui Raul Ostace, urmată de cea a lui Adoreanu, Minaur mărește diferența la 9 goluri (min. 42, 14-23) și își permit o relaxare temporară, perioadă în care clujenii revin, prin Dedea și Ostace, la diferența stabilită după prima repriză (min. 45, 16-23).

 

La jumătatea celei de-a doua reprize, tabela din Sala Horia Demian indica un scor la care nici cei mai optimiști nu întrevedeau un deznodământ care să nu o aibă învingătoare pe Minaur: 16-24 (min. 45 – a înscris Bera). Apoi Vujovic și Cip uită de amabilitățile specifice oaspeților și marchează câte două goluri fiecare ducând scorul la 18-28 (min. 49), iar în ultimele 10 minute diferența a crescut la 12 goluri, Bera, Teca, Cip și Căbuț marcând la foc automat în fața unei echipe total debusolate, care l-a avut în primul meci pe banca tehnică pe noul antrenor principal, Marius Stavrositu.

 

Pentru Minaur au înscris: Buzle, Vujovic și Bera (câte 5 goluri), Căbuț (4 goluri), Cip și Da Silva Mollino (câte 3 goluri), Kotrc, Teca, Nagy și Buguleț (câte 2 goluri), Vujic (1 gol). A fost un antrenament bun pentru echipa băimăreană, care, în pofida acestei victorii rămâne pe locul 6 (la egalitate de puncte cu CSM Focșani), dar măcar își repară golaverajul, trecând în sfârșit pe plus (+4). În etapa a 9-a, în 11 noiembrie, Minaur joacă acasă cu SCM Politehnica Timișoara, echipă clasată pe locul 12 (din 14 echipe), cu o singură victorie în 8 partide.

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here