VICTORIE SCONTATĂ – Minaur a învins Poli Timișoara, la Baia Mare, într-un meci tensionat, presărat cu durități, eliminări și erori de arbitraj

0
944

LIGA I HANDBAL MASCULIN. Sâmbătă, 25 martie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 22-a din Liga I la handbal masculin, Minaur Baia Mare a învins, cu 33-31 (18-17), SCM Politehnica Timișoara. Partida, arbitrată de cuplul Ninel Costache din București & Adrian Vasile din Ploiești, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Minaur) și 10 (Politehnica), pornind cu echipa băimăreană, vicecampioană en titre, din postură de favorită certă (a câștigat ultimele 5 confruntări directe).

 

Unicul obiectiv al Minaurului pare ocuparea locului 3, aparent un regres față de ediția precedentă, în care a fost întrecută doar de Dinamo, și în contextul în care și-au învins adversarul direct (CSM Constanța, echipă care din sezonul viitor ia cel mai bun jucător al băimărenilor, pe căpitanul-golgheter Căbuț) în ambele meciuri, în fapt o strategie obiectivă ținând cont de modul defectuos în care este finanțată echipa.

 

Un meci fără istoric, pe care băimărenii l-au condus în totalitate, început cu 4 goluri consecutive (Da Silva Mollino, Kozakevich și Kotrc – ultimul cu o dublă) în primele 4 minute de joc. În min. 12, Minaur, care învață să joace fără Căbuț (centru joacă Fotache), avea deja o diferență de 5 goluri (9-4). Timișorenii revin în joc, dar și joacă foarte dur în apărare (Marjanovic, Trif, Fenici fiind atenționați sau eliminați pentru faulturi dure). Prima jumătate a reprizei se încheie cu 10-7, iar în min. 20 Minaur conducea cu 12-10.

 

Îmbucurător este că, în lipsa lui Căbuț, Minaur joacă asumat, 7 jucători trecându-și numele pe lista marcatorilor în primele 20 de minute (Kotrc face un meci bun, are 4 goluri marcate, procentaj 100% – practic, când a ajuns mingea pe extrema stângă a fost gol). Apărările par ofensive (la bănățeni, Fenici a fost trimis să se apere avansat), dar statistica nu minte: cam tot ce se trage pe poartă e gol.

 

Fotache este eliminat direct (cartonaș roșu + cartonaș albastru – este suspendat și meciul viitor), oaspeții se apropie, dar repriza se încheie cu Minaur în avantaj minim și cu goluri multe: 18-17. Dar și cu o reacție vehementă a spectatorilor (publicul băimărean e bun cunoscător al handbalului – a văzut multe la viața  lui): se scandează Hoții! Hoții! E clar, arbitrii Costache și Vasile au pierdut orice suport al sălii. Se intră la vestiare. Vujovic și Kotrc (câte 4 goluri) au fost cei mai eficienți de la Minaur, Marjanovic (4 goluri) de la Politehnica.

 

Brazilianul Da Silva Mollino marchează primele două goluri ale băimărenilor din repriza a doua, dar Sadovean și Fenici țin Timișoara aproape: 20-19. După primele 5 minute din repriza a doua Minaur conduce cu 23-20. Kotrc face un meci mare: 6 goluri din 6 șuturi de pe extrema stângă. Început de repriză dominat de Minaur, care joacă mai combinativ ca niciodată. La 24-20, Mihai Rohozneanu (Poli) cere time-out.

 

Începe să apere și Terekhov. Dobra și Da Silva Mollino sunt succesiv centri-inter dreapta. Primele 10 minute se încheie cu 26-21 pentru Minaur, iar la jumătatea reprizei gazdele aveau 28-24, însă sacrificându-l pe Mollino, mutat de nevoie în centru, antrenorul Sabou a pierdut eficiența pe inter dreapta. Compensează Kotrc și Vujovic. În ultimele  5 minute, Minaur conduce cu 4 goluri (32-28, min. 55).

 

Cu 30 de secunde înaintea finalului, Moldovan marchează pentru oaspeți și duce scorul la 32-31, iar arbitri îl elimină pe Mollino. Sabou cere time-out. Minaur trebuie să țină atacul 30 de secunde în inferioritate numerică, fără să piardă mingea. Marchează Kozakevych în ultima secundă, iar meciul ia sfârșit cu tabela indicând 33-31. N-a fost ușor.

 

Pentru Minaur au marcat: Kotrc (8 goluri), Vujovic (6 goluri), Da Silva Mollino, Kozakevych (câte 5 goluri), Nagy (4 goluri), Mănescu și Fotache (câte 2 goluri), Dobra (1 gol) – portarul Terekhov (9 parade salvatoare). De la oaspeți s-au remarcat Sadoveac (6 goluri) și Marjanovic (5 goluri).

 

În urma victoriei, băimărenii și-au păstrat locul 3 în clasament, la 4 puncte în urma echipei constănțene (campionatul e câștigat de Dinamo, echipă care nu are adversar în Liga I). În etapa următoare, a 23-a, programată în 31 martie, Minaur joacă în deplasare, de la ora 18.00, cu CSM Odorheiu Secuiesc (echipă clasată înaintea etapei pe locul 13, penultimul, și cu cea mai slabă apărare din campionat). Un meci care n-ar trebui să le creeze probleme.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here