VICTORIE PREVIZIBILĂ – Minaur Baia Mare a învins în deplasare, categoric, CSM Galați, ultima clasată, și urcă pe locul 7 în Liga Națională

0
301

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL FEMININ. Sâmbătă, 11 februarie 2023, în Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați, în meci contând pentru etapa a 16-a a Ligii Naționale de handbal feminin, CSM Galați a pierdut, cu 20-25 (9-15), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul a opus echipele clasate înaintea etapei pe locul 14 (Galați) și 8 (Baia Mare) și a pornit cu echipa oaspete din postura de favorită, băimărencele impunându-se în tur la 10 goluri diferență (32-22) și în ultimul meci disputat la Galați (în iunie 2021) cu 14 goluri diferență.

 

Minaur a făcut un bun antrenament pe terenul ultimei clasate (gălățencele nu au nicio victorie în 16 meciuri și au un sigur punct, obținut dintr-un egal, fiind practic retrogradate în divizia secundă), o echipă care joacă fără apărare, având o medie de 31 de goluri primite pe meci.

 

Băimărencele nu le-au lăsat nicio clipă de speranță gazdelor, conducând de la începutul partidei și până la final, la jumătatea primei reprize având un avantaj de 4 goluri (4-8). Minaur a încheiat prima repriză, una în care a condus și cu 7 goluri (8-15) cu 9-15, oprind motoarele în repriza secundă, una în care gazdele au reușit să reducă diferența de la pauză, marcând de 11 ori și primind doar 10 goluri.

 

Pentru Minaur au înscris: Tănăsie (5 goluri), Cazanga (4 goluri), Popa, Borș, Popescu și Ujkic (câte 3 goluri), Cavlovic (2 goluri), Kerekes și Carneiro (câte 1 gol). Jucătoarele băimărence NU sunt plătite din septembrie 2022. De la oaspete s-au remarcat Eiler (6 goluri) și portarul Prodan (8 parade salvatoare).

 

În urma acestei victorii, băimărencele vor urca pe locul 7 în clasamentul Ligii Naționale, iar în etapa următoare, a 17-a, vor juca acasă, duminică, 19 februarie, cu CS Gloria Bistrița-Năsăud, echipă clasată pe locul 2 și care în tur s-a impus la Bistrița cu 7 goluri diferență (30-23).

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here