VICTORIE PREVIZIBILĂ – Minaur a spulberat, la Baia Mare, CSM Vaslui și joacă peste o săptămână pentru locul 2, la Constanța

0
284

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL MASCULIN. Sâmbătă, 4 februarie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 16-a a Ligii Naționale de handbal masculin, Minaur Baia Mare a învins, cu 38-29 (20-13), pe CSM Vaslui. Partida, arbitrată de cuplul Ciprian Popa (Galați) & Ionuț Velișca (Buzău), a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 3 (Baia Mare) și 11 (Vaslui).

 

După primele minute de tatonare, în care vasluienii au reușit chiar să conducă (min. 6, 3-4), băimărenii înscriu de 4 ori consecutiv în 3 minute și se desprind la 3 goluri diferență (min. 9, 7-4). Sigur, problema victoriei nu și-o punea nimeni, dar oaspeții au încercat să țină scorul cât mai strâns, reușind să termine primele 15 minute cu o diferență de doar două goluri pe tabela de marcaj (10-8). Apoi Minaur mai are o triplă consecutivă (Nagy, Kozakevych și Da Silva Mollino) și în min. 22 era 14-9, iar în ultimele 5 minute înaintea pauzei se intră de la scorul 16-10.

 

Diferența dintre cele două echipe e uriașă (vă reamintim, statistic Minaur a învins în toate meciurile echipa din Vaslui, iar în tur, la Vaslui, băimărenii au câștigat la o diferență de 10 goluri: 22-32). Până la intrarea la vestiare, Minaur își majorează diferența la 8 goluri, jucând cu frâna de mână trasă (în fond, forțele trebuie conservate pentru duminica viitoare): 21-13.

 

În lipsa lui Terekhov (odihnit pentru meciul cu Dinamo, nici măcar nu a fost înscris pe foaia de joc), Buzogany, portarul-golgheter al Minaurului (e o glumă, dar are 4 goluri marcate în acest sezon, dintre care un gol chiar în această partidă), și-a făcut treaba cu brio, având 8 parade salvatoare în prima repriză (una din 7 metri). În repriza a doua, cel mai probabil, Sabou îl va introduce pe teren și pe tânărul Șincu, de la Academia Minaur, înscris pe foaie în postură de portar de rezervă.

 

La jumătatea celei de-a doua reprize diferența era aproape de cea stabilită la finalul primei reprize (min. 45, 30-21), iar ultimele 10 minute se joacă de la 34-27, cu Minaur având în teren o echipă foarte tânără (Ovidiu Ardelean, Erik Pop, Lucas Sabou, Cristian Șincu). De asemenea, îmbucurător este că au marcat toți jucătorii Minaurului (mai puțin portarul Șincu, prea tânăr pentru aroganțe de acest gen – spuneam, portarul Buzogany a marcat și el).

 

Până la urmă s-a terminat 38-29 (20-13), iar pentru Minaur au marcat: Căbuț și Da Silva Mollino  (câte 6 goluri – Căbuț cu procentaj de 100%!), Vujovic (5 goluri), Pop (4 goluri), Ratkovic și Nagy (câte 3 goluri), Kozakevych, Ardelean și Sabou (câte 2 goluri), Kotrc, Fotache, Mănescu, Buguleț și portarul Buzogany (câte 1 gol). În plus, Buzogany a avut 11 parade salvatoare, iar tânărul Șincu, 5 parade salvatoare. De la oaspeți s-au remarcat Chirtacu (7 goluri) și Carali (5 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 3 în Liga Națională și se pregătește de impactul din următoarea etapă, programată duminică, 12 februarie, când băimărenii joacă derby-ul rundei, la Constanța, cu CSM, echipă clasată pe locul 2, la două puncte distanță. Practic, este o finală pentru titlul de vicecampioană, campionatul românesc fiind adjudecat înaintea de a începe, de mai mulți ani, de Dinamo București. Partida de la Constanța va fi televizată, de la ora 17.30, de Pro Arena.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here