VICTORIE – Minaur învinge categoric Știința la București și este pe locul 4 în Liga națională

0
271

HANDBAL FEMININ – LIGA NAȚIONALĂ. Miercuri, 6 aprilie 2022, în Sala Rapid din București, în meci restanță din etapa a 20-a a Ligii naționale de handbal feminin, CSU Știința București a pierdut, cu 27-34 (13-16), partida cu Minaur Baia Mare. În tur, Minaur a câștigat la Baia Mare, în octombrie 2021, cu un categoric 39-28, pornind din postura de favorită și datorită locurilor din clasament (Știința – locul 13, penultimul, cu o singură victorie și 18 înfrângeri vs. Minaur – locul 6 înaintea acestui meci, cu 12 victorii și 7 înfrângeri), dar mai ales a formei foarte bune pe care o traversează echipa antrenată de Raul Fotonea, neînvinse în acest an și singura echipă din România calificată în semifinalele unei competiții europene (EHF European League).

 

Când ai 9 goluri diferență cu 2 minute înaintea finalului și te impui pe terenul adversarei cu 7 goluri mai mult, nici cel mai fanatic suporter nu poate să îți conteste victorie. A fost cazul echipei băimărene Minaur, miercuri, pe terenul pe care își joacă echipa bucureșteană Știința meciurile de acasă. Un meci fără istoric, în care Minaur a condus din secunda 44 a meciului până la finalul acestuia, fără să lase nicio clipă senzația că s-ar pune vreun moment un semn de întrebare în privința învingătoarei.

 

Pentru Minaur au înscris: Fujita (7 goluri), Burlachenko (5 goluri), Popa și Zych (câte 4 goluri), Tîrle, Tănăsie, Kerekes (câte 3 goluri), Severin și Petruș (câte 2 goluri), Lavko (1 gol). De la gazde s-au remarcat Boljevic (10 goluri) și Coman (4 goluri). În urma acestei victorii, Minaur se clasează pe locul 4 în Liga națională, cu precizarea că SCM Râmnicu Vâlcea, aflată la 2 puncte în spate, are 2 meciuri mai puțin disputate (unul se joacă la această oră).

 

În etapa următoare (a 21-a), în 9 aprilie 2022, Minaur joacă la Baia Mare cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (locul 9).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here