VICTORIE – Minaur Baia Mare continuă parcursul pentru titlul de vicecampioană: a învins, lejer, SCM Craiova

0
257

HANDBAL FEMININ. Joi, 20 mai, în etapa a 25-a a Ligii naționale la handbal feminin, în turneul de la Sfântu Gheorghe, Minaur Baia Mare a învins clar, cu 28-21 (17-6), SCM Craiova, victorie care o menține pe locul 2 în clasament. Beneficiind de înfrângerea SCM Râmnicu Vâlcea (CSM București – SCM Râmnicu Vâlcea 32-26), băimărencele se distanțează la 4 puncte de echipa de pe locul 3, dar rămân la 9 puncte de liderul și viitoarea campioană națională, CSM București.

 

Meciul de la Sfântu Gheorghe, condus de cuplul de arbitri gălățeni Daniel Basso / Florin Tofan, și-a păstrat echilibrul doar în primele 10 minute (6-4 pentru Minaur), apoi băimărencele ajungând la 11-5 (min. 20) și terminând repriza cu un avantaj liniștitor de 11 goluri (17-6), grație unei apărări dezarmante pentru adversare – în ultimele 10 minute ale primei reprize au primit un singur gol și acela din 7 metri (marcatoare Andreea Adespii).

 

La scorul de la care a început repriza a doua, problema câștigătoarei nu se mai punea, însă Minaur a mai accelerat în primele 10 minute, păstrând avantajul de 11 goluri (min. 39, 22-11), apoi craiovencele alergând pentru a reduce diferența. Și au reușit, în următoarele 9 minute înscriind de 7 ori și primind un singur gol (min. 48, 23-18). Pe final, însă, Laslo și golghetera Kovacevic mai marchează câte două goluri fiecare, iar Burlachenko marchează în ultima secundă, fixând tabela de marcaj la 28-21.

 

Pentru echipa antrenată de Costică Buceschi au marcat Kovacevic (9 goluri), Laslo (5 goluri), Burlachenko și Tănăsie (câte 3 goluri), Blohm, Cioca, Faiz Araujo (câte 2 goluri), Fujita și Popa (câte 1 gol). De la învinse s-au remarcat Tudorică (6 goluri), Adespii (5 goluri) și Colac (4 goluri).

 

În etapa 26 (care se dispută vineri, 21 mai), Minaur Baia Mare stă (ceea ce o va apropia pe SCM Râmnicu Vâlcea la 1 punct de băimărence), următorul meci fiind programat duminică, 23 mai, cu CS Dacia Mioveni.

 

* Foto: @ Alex Nicodim via CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here