VICTORIE FĂRĂ DUBII – După victoriile cu Steaua și Dinamo, campioana Știința Baia Mare dislocă și SCM Timișoara și urcă pe locul 3 în grupă

0
538

LIGA I RUGBY. Sâmbătă, 27 mai 2023, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 9-a faza 1 Grupa 1 Liga I rugby, CSM Știința Baia Mare a câștigat, cu 40-10 (19-10), partida cu SCM USV Timișoara. Meciul, condus la centru de arbitrul bucureștean Cristian Șerban, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 4 (Baia Mare) și 2 (Timișoara).

 

Antrenorul Eugen Apjok (Știința Baia Mare) a început partida cu următorul 15: Paul Popoaia, Mihai Lămboiu, Sikuea Taliauli, Jasoon Tomane, Kefentse Mahlo, Alexandru Mureșan, Vlăduț Bocăneț, James Scott, Levan Papidze, Sandro Zubashvili, Ștefan Iancu, Mate Dardzulidze, Florian Roșu, Jacob Immelman (cpt.), Beka Bitsadze. Greutatea grămezilor: 876 kg (Baia Mare) vs. 902 kg (Timișoara).

 

Toate astrele par aliniate pentru victoria campioanei Știința: timp frumos, teren propriu, formă deosebită (victorii cu Steaua și Dinamo), rezultat favorabil al echipelor care o devansează (Dinamo a învins pe Steaua, locul 1, cu 29-25).

 

În prima jumătate de oră, băimărenii, care au dominat jocul, aveau deja 12-3 pe tabela de marcaj. În min. 34, bănățenii marchează un eseu printr-un mol de margine, prin talonerul Eugen Marian Căpățână, transformat de Alin Conache: 12-10. La faza imediat următoare, băimărenii pătrund puternic în terenul oaspeților, Mihai Mureșan este oprit la 5 metri de buturi, Știința reușește să intre și în terenul de țintă, dar nu reușesc să culce.

 

Știința insistă, Jason Tomane face o cursă reușită și e oprit la un metru de buturi, dar nu eliberează balonul și Șerban dictează lovitură de pedeapsă pentru timișoreni, care scapă de asalt. Dar Roșu marchează, la colț, al treilea eseu pentru băimăreni chiar la finalul reprizei (min. 40), Paul Popoaia transformă (din poziție dificilă) și e 19-10. Se intră la vestiare.

 

Levan Papize (Știința) reușește un nou eseu chiar la debutul reprizei (min. 44), transformat de Popoaia și scorul urcă la 26-10 (băimărenii au deja și punctul bonus ofensiv). Mate Dardulidze mai marchează un eseu, transformat de Popoaia: 33-10. Papize (declarat Omul meciului) mai marchează un eseu, transformat de Popoaia: 40-10. Băimărenii domină autoritar adversarul și se îndreptă spre a 4-a victorie consecutivă, după ce a pierdut în primele 3 etape cu toate contracandidatele la titlu (Steaua, Dinamo și Timișoara).

 

În urma victoriei, băimărenii adună 21 de puncte și în ultima etapă a fazei 1 va juca sâmbătă, 3 iunie 2023, tot la Baia Mare, cu CS Universitatea ELBI Cluj (ultima clasată în Grupa 1), o victorie, previzibilă, de altfel, urcând-o la finalul acestei faze pe locul 2 (Dinamo, care acum o devansează cu 1 punct pe Știința, stă în ultima etapă), sau chiar pe locul 1, dacă lidera grupei, Steaua, pierde în ultima etapă la Timișoara (caz în care, primele 4 echipe – Steaua, Dinamo, Știința și Timișoara – ar avea același palmares în grupă: 5 victorii și 3 înfrângeri din 8 meciuri).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here