VICTORIE – Explorări Baia Mare învinge, surprinzător, Olimpia Titanii în al doilea meci consecutiv la București și se apropie de locul 6 în Ligă

0
183

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI. Vineri, 25 martie 2022, în Sala Olimpia din București, în etapa a III-a a play-off-ului Grupei valorice 5-8, CS Olimpia Titanii București (locul 5), revelația Ligii naționale, a pierdut, după un meci epuizant, care a durat o oră și 50 de minute de joc efectiv, cu 2-3 (25-15, 23-25, 21-25, 25-23, 12-15), meciul cu Explorări Baia Mare (locul 7). Porniți din postura de favoriți cerți, oaspeții, care au câștigat ambele meciuri cu băimărenii din sezonul regulat (cu 3-1 la București și 3-2 la Baia Mare), au fost înfrânți în urma unui joc extrem de disputat, finalizat în cinci seturi.

 

Meciul, arbitrat de Benone Vișan – principal și Eduard Popescu – secundar, s-a disputat în Capitală în urma înțelegerii dintre cele două cluburi, returul urmând să se dispute la Baia Mare (programarea inițială a locațiilor era inversă). După un prim set care a depășit graficul, Olimpia impunându-se detașat, cu 25-15, băimărenii au recuperat în setul 2, când s-au impus la limită (25-23), iar apoi s-au distanțat la 2-1 în cel mai disputat set al partidei, încheiat cu 25-21 pentru Explorări.

 

Gazdele, cu orgoliul rănit, au reușit egalarea la seturi, după un alt set-maraton (de 26 de minute), însă în decisiv, deși s-a mers cap la cap până la 11-11, băimărenii au dovedit mai multă luciditate și eficiență, punctând de 3 ori consecutiv (11-14) și câștigând setul cu 15-12, marcând astfel o victorie surprinzătoare, care îi apropie pe Explorări de locul 6 (locul 5 nu mai poate fi periclitat decât în cazul unor minuni consecutive).

 

Meciul următor va avea loc la Baia Mare, Explorări urmând să întâlnească miercuri, 30 martie, SCM Zalău (echipa de locul 6, care, cel mai probabil, la ora meciului va avea 5 puncte mai mult decât gazdele).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here