VICTORIE DRAMATICĂ – România câștigă cu Portugalia, în Lisabona, printr-un eseu marcat la ultima fază de Cojocaru (Știința Baia Mare)

0
400

RUGBY. Naţionala României a smuls in extremis, la ultima fază, prin eseul lui Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare) o victorie în meciul din deplasare cu Portugalia, cu scorul de 27-28 (17-9), la Lisabona, într-un etapa a doua din Rugby European Championship 2021, după ce au fost conduși și dominați aproape tot meciul.

 

Deși România a deschis scorul în meciul din Portugalia, printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Vlaicu (min. 4), dar apoi gazdele au preluat controlul şi au intrat la cabine cu un scors confortabil, 17-9, după eseurile marcate de Dany Antunes (min. 11) și Jeromino Portela (36).

 

După ce în repriza a doua gazdele România a redus din handicap prin eseul lui Alexandru Savin (min. 49), gazdele și-au majorat avantajul la 27-14, printr-o nouă încercare a lui Rafaele Storti (min. 67) – toate cele 3 eseuri ale portughezilor au fost transformate de Samuel Marques (care a mai punctat din două lovituri de pedeapsă) România a revenit în joc și, cu un final remarcabil, cu două încercări ale lui  Onuţu şi Cojocaru, ambele transformate de Melinte, a câştigat dramatic cu un singur punct. Pentru România a mai înscris Florin Vlaicu, prin 3 lovituri de pedeapsă (în minutele 4, 21, 34).

 

Din nou, selecționerul naționalei României, englezul Andy Robinson, a început meciul fără niciun jucător de la campiana națională, CSM Ştiinţa Baia Mare, pe banca de rezerve ținând 3 jucători de la echipa băimăreană: Ovidiu Cojocaru, Constantin Pristăviţa și Paul Popoaia.

 

Primele două echipe din grupă se califică direct la turneul final Cupa Mondială 2023 din Franţa, iar ocupanta locului trei va disputa meci de baraj. În prima partidă, România a pierdut în deplasare, în faţa Rusiei, scor 13-18. Următorul meci al stejarilor este programat în 20 martie, acasă, cu Spania. Apoi, urmează meciul cu Georgia (în deplasare, în 27 martie) şi cel cu Țările de Jos (Belgia/Olanda), în 3 iulie, pe teren propriu.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here