VICTORIE CU REPETIȚIE – Minaur s-a impus categoric și la Gabrovo, în returul din EHF European Cup cu bulgarii de la Lokomotiv Gorna Oryahovița

0
216

EHF EUROPEAN CUP. După ce au pierdut în Baia Mare la 22 de goluri diferență cu Minaur, bulgarii de la HC Lokomotiv Gorna Oryahovița au cerut răzbunare. Și au pierdut și acasă, tot categoric: cu 12 goluri diferență. Ca și în meciul tur, de la Minaur doar portarii și doi jucători n-au marcat, antrenorul Alexandru Sabou rulând întreg lotul deplasat la Gabrovo, un orășel montan de dimensiunile Zalăului, situat la poalele muntelui Shipka, de-a lungul celor doua maluri ale râului Yantra.

 

Deși calificarea a fost tranșată în tur (când Minaur s-a impus cu 44-22), meciul din Sala Sporturilor “Orloveț”, o clădirea multifuncțională cu cinci etaje, dată în folosință în 1994, a fost tot la discreția băimărenilor, care au învins cu 33-21 (16-9). Sala de 1.920 de locuri, ciudat proiectată arhitectural (cu scaunele orientate pe o singură parte, în semicerc – ca la Cinema Dacia, de exemplu -, poate și pentru că utilitatea sa nu a fost exclusiv pentru sport, ci și pentru evenimente culturale și politice) a fost însă tristă, meciul disputându-se fără spectatori (din cauza restricțiilor impuse de pandemie). Bulgarii s-au revanșat, totuși, față de fani, transmițând meciul pe pagina oficială de Facebook a clubului.

 

De la băimăreni au înscris Buzle (6 goluri), Kotrc (5 goluri), Huta și Dobra (câte 4 goluri), Bera și Cip (câte 3 goluri), Căbuț, Pop și Nagy (câte 2 goluri), Buguleț și Teca (câte 1 gol) – portarii Răzvan Pop și Buzogany și-au făcut treaba cu amabilitatea oaspetelui, cumulând 12 intervenții salvatoare. De la bulgari s-au remarcat portarul Dimitrov (cu 10 intervenții salvatoare), Yorgov (7 goluri), Stoyanov (4 goluri), Sinigerov și Nikolov (câte 3 goluri).

 

În turul următor, programat luna viitoare, Minaur va disputa o dublă manșă cu echipa israeliană Hapoel Ashdod, clubul băimărean anunțând că datele de desfășurare ale meciurilor vor fi stabilite în perioadele 14-17 octombrie (turul) și 21-24 octombrie (returul).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here