VIAȚA ORAȘULUI – Atelier cultural pentru seniori, la Centrul de zi din Baia Mare al Organizației Caritas

0
224

EVENIMENT. Joi, 8 iulie 2021, de la ora 11, la Centrul de zi pentru vârstnici din Baia Mare al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare (situat în Baia Mare, pe strada George Coșbuc nr. 54) are loc atelierul cultural „Tradițiile de odinioară – valorile de mâine”, la care sunt invitați bămărenii cu vârsta de peste 65 de ani, iubitori de cultură, artă, tradiție și obiceuri străvechi.

 

 

Cristina Busuioc (restaurator expert în cadrul Laboratorului de restaurare a Muzeului Județean Satu Mare, specializat pe pictură tempera pe lemn) va oferi celor prezenți detalii interesante despre procesul de restaurare al iconostasului de la o biserică de lemn dezafectată, din nordul județului Satu Mare, ansamblu care cuprinde circa 70 de icoane și elemente decorative și este înregistrat în categoria Tezaur. Totodată, invitata va prezenta lucrarea sa „Back to Blue” (foto mic dreapta, ulei pe pânză, dimensiune: 80 x 120 cm).

 

 

La finalul evenimentului, tânăra și talentata artistă de muzică populară Carina Bodnar, absolventă a Școlii Populare de Arte „Liviu Borlan” din Baia Mare, va oferi un concert de pricesne.

 

 

Participarea este gratuită, dar numărul de participanți este limitat la cel mult 15 persoane, așa că persoanele interesate trebuie să comunice organizatorilor intenția de participare (la numărul de telefon: 0262-218058, în zile lucrătoare între orele 9 și 15, până marți, 6 iulie, ora 15).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here