VESTE BUNĂ – Lucrările de asfaltare în localitatea Ciocotiș vor fi finalizate în urma unei alocări de 1,6 milioane de lei din bugetul de stat

0
990
Mircea Aurel Deac, primarul comunei Cernești, județul Maramureș

LUCRĂRI – CERNEȘTI. Aprobarea bugetului de stat pe anul 2023 a venit cu o veste bună pentru comuna Cernești, printre amendamentele depuse de grupurile de senatori și deputați regăsindu-se și cel care prevede alocarea sumei de 1.600.000 lei pentru continuarea lucrarilor de asfaltare în localitatea Ciocotiș. Amendamentul a trecut de plenul reunit al Parlamentului cu o majoritate covârșitoare de voturi „pentru”.

 

Elaborarea proiectelor nu presupune o procedură atât de complicată, ce este mai dificil fiind obținerea de finanțare pentru proiect, lucru pe care actuala administrație l-a reușit, în urma insistențelor primarului Mircea Aurel Deac.

 

Precizare: proiectul “Modernizare drum comunal DC 32 Cernești – Ciocotiș” (pe raza localității Ciocotiș) a fost licitat de vechile conduceri fără a avea nicio sursă de finanțare, un alt impediment fiind probleme tehnice de proiectare.

 

În anul 2021, cu sprijinul partidului Uniunea Salvați România (USR) proiectul a fost finanțat cu suma de 1,2 milioane lei, de la Consiliul Județean Maramureș s-au alocat circa 400.000 lei, iar la finalul anului 2022 s-a aprobat în bugetul de stat 2023 cea mai importantă sumă alocată unui UAT, respectiv comunei Cernești, o alocare financiară de 1,6 milioane lei în vederea finalizării investiției extrem de importante pentru comuna maramureșeană.

 

Așteptăm să revină vremea prielnică pentru a continua lucrarile la acest obiectiv de investiții, după care vor urma și restul drumurilor de pe raza comunei noastre. Le mulțumesc tuturor celor implicați în această reușită, inclusiv colegului meu, Dan Ivan, senator USR de Maramureș, care a susținut finanțarea proiectului nostru în cadrul grupului parlamentar, a declarat primarul Mircea Aurel Deac.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here