VERNISAJ – 126 de ani de cercetări arheologice ale Troiei Maramureșului, într-o expoziție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie

0
395

EXPOZIȚIE. Joi, 19 decembrie 2019, ora 11.00, la sediul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureș (situat pe strada Monetăriei, nr. 1-3) are loc vernisajul expoziţiei temporare „Necropola tumulară de la Lăpuş” (în timp, situl a primit supranumele de Troia Maramureșului), important sit de la finele epocii bronzului, în care sunt prezentate imagini ale cercetărilor arheologice întreprinse în perioada 1890-2016, precum și o parte a artefactelor descoperite.

 

De-a lungul timpului au avut loc peste 30 de campanii de cercetări arheologice care au scos la lumină numeroase vestigii arheologice aparţinând grupului Lăpuş: numeroase vase de lut, obiecte de lut ars, piatră şi corn, piese de aur, bronz şi fier, databile în a doua jumătate a mileniului II î.Chr.

 

În continuarea vernisajului, în aceeași locație, de la ora 12.00, are loc conferința „Simbolistica pe ceramica culturii Suciu de Sus”, susținută de către dr. Ioan Marchiș, directorul Direcției Județene pentru Cultură Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here