UTIL – Atelier pentru familii și specialiști din educație în relația cu copiii autiști, în Baia Mare

0
281

ATELIER – AUTISM. Marți, 9 mai 2023, și miercuri, 10 mai 2023, între orele 17.00-20.00, în Sala Studio din incinta Teatrului Municipal Baia Mare, în cadrul Festivalului de Teatru Aproape, inițiat și organizat de Artspot Baia Mare, Asociația pentru Autism Magia Unicornilor invită persoanele interesate la Atelierul pentru familii și cadre didactice Educație în relația cu copiii autiști.

 

Ziua de 9 mai 2023 este dedicată familiilor cu copii autiști și îi are ca invitați speciali pe Răzvan Dan Dragu, președintele Asociației pentru Autism Magia Unicornilor, și pe Radu Pomohaci, psihoterapeut specializat în dezvoltarea personală și consolidarea relațiilor.

 

Atelierul se va concentra pe informarea familiilor cu copii neurodiverși asupra drepturilor pe care le au odată cu confirmarea diagnosticului, dar și pe consolidarea încrederii acestora în ceea ce privește viitorul celor mici. „Depresia și sentimentele de nesiguranță și de singurătate sunt printre primele care acaparează părinții când află că au un copil autist. Și mulți dintre ei nu reușesc să accepte acest diagnostic. Tocmai de aceea, ne propunem ca în ziua familiilor să le oferim, cu ajutorul psihoterapeutului Radu Pomohaci, instrumentele necesare prin care să se întarească emoțional.

 

Vrem să conștientizeze că nu sunt singuri în acest parcurs anevoios de recuperare a copiilor. De asemenea, le vom vorbi despre toate pârghiile legale pe care le au la dispoziție pentru a acoperi mai ușor cheltuielile legate de terapie. Pentru că terapia este singura modalitate prin care copiii neurodiverși se pot reintegra în societate”, a explicat Răzvan Dan Dragu, președintele Asociației pentru Autism Magia Unicornilor.

 

Ziua de 10 mai 2023 este rezervata specialistilor din Educatie – psihopedagogi, educatori, îngrijitori și cadre didactice din învățământul preuniversitar. Sprijinit și recomandat de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, atelierul dedicat angajaților din creșe, grădinițe și școli vine cu sfaturi și instrumente necesare depistării precoce și integrării copiilor autiști în colectivitate.

 

„Avem deosebita plăcere s-o avem pe scena atelierului pe doamna Monica Bas, psiholog clinician în cadrul Serviciului Creșe Baia Mare, unul dintre oamenii pe care-i apreciez enorm. Pentru că este printre primii specialiști care depistează copiii autiști din creșe și-i directionează pe părinții acestora către controale amănunțite și către terapie.

 

Apoi, psihologul clinician Andreea Ardelean le va vorbi profesorilor și educatorilor despre semnele și specificitățile autismului la copii. Ne dorim ca la finalul acestui atelier, profesioniștii din Educație să știe cum să lucreze cu copiii autiști și cum să-i ghideze în orele petrecute împreună la creșă, gradiniță sau școala. Vrem să demontăm preconcepțiile conform cărora copiii autiști sunt retardați sau bolnavi. Și vrem să pregătim instituțiile de învațământ să îmbrățișeze acești copii speciali, care văd lucrurile diferit față de copiii neurotipici, dar care sunt la fel de empatici, la fel de iubitori, de inteligenți și doritori de atenție”, a completat Răzvan Dragu.

 

Vă așteptăm, așadar, cu entuziasm la primul atelier de acest fel din Baia Mare.

 

Asociația pentru Autism Magia Unicornilor



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here