URMĂRILE RESTRICȚIILOR ECONOMICE – O veche firmă de taximetrie din Baia Mare și-a cerut insolvența

0
1398

PROBLEME FINANCIARE. Pandemia nu s-a repercutat negativ doar asupra sănătății populației, a cheltuielilor din bugetele publice și a presiunii asupra sistemului medical, ci și asupra multor actori de pe scena economiei private, care constituie motorul financiar al sistemelor democratice. La peste 26 de la apariția pe piața taximetriei din municipiul Baia Mare, firma USI SRL, care administrează USI Taxi, și-a depus cererea de intrare în insolvență, pentru restructurarea datoriilor.

 

Înregistrarea a fost depusă în 13 mai 2021, la Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș, firma care administrează USI Taxi din anul 2006 (controlată de Claudiu Alexandru Matyas și Grațiana Nicoleta Turc) cerând să fie pusă sub protecția Legii nr. 85/2014 – USI Taxi activează pe piața taximetriei din Baia Mare din anul 1995, însă în primii 9 ani a fost administrată de o altă firmă.

 

Conform raportului fiscal aferent anului 2020, firma nu avea datorii mari (aceasta însumau sub 56.000 de lei și chiar a raportat profit, e drept, minuscul, 215 lei), însă pe anul trecut a raportat o cifră de afaceri cu 50% mai mică decât cel mai bun an din istoria economică a firmei (și cea mai mică din ultimii 7 ani).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here