UNILATERAL – Cătălin Cherecheş îl mazileşte pe Marinel Rob: „Am demarat negocierile cu PSD, PNL, PMP, UDMR şi PER pentru funcţia de viceprimar”

4
1928
Marinel Rob și Cătălin Cherecheș

ÎNLOCUIRE. Viceprimarul Marinel Rob, cel care a preluat atribuţiile de primar al Băii Mari, cu caracter interimar, pe perioada suspendării din funcţie a primarului ales Cătălin Cherecheş, a fost informat astăzi, chiar de alesul care şi-a preluat atribuţiile, public, în plenul şedinţei Consiliului Local (CL), că va fi îndepăratat din funcţie. Ulterior, am aflat că niciun consilier local nu avea habar de strategia asta. De fapt, nici nu au înţeles toţi ce a vrut să zică.

 

„Am demarat procedurile de negociere cu partidele din componenţa Consiliului Local pentru funcţia de viceprimar, pentru a avea un sprijin mai consistent în privinţa hotărârilor care vizează dezvoltarea municipiului. Cu PSD, PNL, PMP, UDMR şi PER. După data de 11 iunie, după alegerile locale parţiale, vom lua o decizie în acest sens”, a spus Cherecheş, în timp ce-şi strângea meticulos hârtiile, ca şi cum i-ar spune portarului să-nchidă geamul că-i curent.

 

L-am privit. Pe Rob. Era inert. British face. Gheaţă. Nicio grimasă. Logic, e cam a cincea oară când Cherecheş îl informează că-l ejectează din funcţia în care tot el l-a propulsat. Însă, de data asta, îl va schimba. De ce?

 

În primul rând pentru că poate. În al doilea rând pentru că „n-a fost cuminte” (adică nu i-a fost fidel, n-a executat întocmai şi la timp ce a visat şi a dictat/ordonat el, Alesul Suprem). Şi în al treilea rând, pentru diversitate. Cătălin Cherecheş e tipul de om care se plictiseşte repede, care are nevoie de lupte (măcar pseudopolitice, cum se practică-n urbea noastră), dintr-o nevoie acută şi permanentă de adrenalină.

 

Bun, acum se pune întrebarea care partid din cele cinci care împreună cu Coaliţia pentru Baia Mare formează CL doreşte să-şi asume funcţia de ficus (pentru că în condiţiile în care Cherecheş este la timona Primăriei, viceprimarii au rol pur decorativ). Ultimele două ies din calcul: UDMR nu-şi vede afectată relaţia cu Cherecheş (Noemi Vida a fost în totalitate docilă, iar schimbarea ei din funcţie e exclusă, Cherecheş nedorind să-şi afecteze realaţia cu comunitatea maghiară), iar PER se autoexclude prin faptul că e condus de fostul primar Cristian Anghel.

 

Bursa zvonurilor nefiltrate reiterează ipoteza Florin Creţ (PMP), însă cred că Întâiul Ales o să facă un joc mai complicat, varianta PMP fiind prea simplist de rezolvat pentru el, iar pemepiştii n-au prea multe de oferit (două voturi), adevărata rezistenţă fiind din partea partidelor mari (PNL şi PSD). Deci, înclin să cred că PMP va deveni o variantă doar în contextul în care liberalii şi social-democraţii vor spune pas propunerii lui Cherecheş şi vor alege să rămână în opoziţie, ceea ce ar fi unica decizie politică raţională – însă la ce aburi au în capete cei care conduc filialele judeţene ale acestor partide, poate-i păcăleşte Cherecheş din nou. Cert e că-l mazileşte pe Rob. „Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece”. După 11 iunie, Baia Mare va avea un nou viceprimar-ficus.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Ok, am inteles. Dar tocmai de aceea, cu cate 3 consilieri, pnl si psd nu pot fi numite partide mari, in comparatie cu pmp, care are 2. Adica, totusi, un consilier in plus face un partid mare?
    In general vorbind, psd si pnl sunt partide mari, dar in CL rezultatele nu le permit sa se comporte ca atare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here