UNICA OPȚIUNE – Senatorul USR Dan Ivan: Președintele Iohannis trebuie să accepte un Guvern fără Florin Cîțu premier

0
266

NEGOCIERI – PARLAMENT. USR îi cere președintelui Klaus Iohannis să pună capăt cât de repede actualei crize politice, prin adoptarea unei soluții simple, agreate de majoritatea partidelor politice. În urma votului din Parlament, moțiunea de cenzură a trecut, iar Guvernul condus de Florin Cîțu, declarat indezirabil.

 

Susținut doar de o parte a liberalilor, Cîțu nu reprezintă o opțiune fezabilă pentru niciunul din partidele rivale ale PNL, astfel că actualul premier interimar este singurul impediment în calea învestirii unui nou Executiv. Dan Ivan, senator USR Maramureș, afirmă că totul se reduce la un singur nume, astfel că prelungirea crizei despre care vorbește președintele statului, poate fi încheiată foarte repede.

 

“USR a spus încă înaintea demiterii Guvernului că ne dorim continuarea înțelegerii în ceea ce privește guvernarea, însă cu o singură condiție: fără Florin Cîțu premier. Nu înțeleg de ce o țară întreagă trebuie să aibă de suferit pentru un singur om. Este foarte clar că el nu mai este dorit. A demonstrat ce poate, am văzut cu toții de ce este în stare și nu cred că e cazul să mai facem experimente cu un premier fără viziune, ce nu prezintă credibilitate, lipsit de moralitate și având grave prejudicii la capitolul imagine. Iar toate acestea se răsfrâng asupra cabinetului din subordinea sa.

 

Lucrurile au ajuns în acest impas pe care nimeni nu îl dorește, dar totul se poate rezolva foarte simplu. Ține de președintele Klaus Iohannis să vină cu o altă propunere, evident decentă, pentru funcția de premier. Dacă ni se va solicita să luăm parte la actul guvernării, vom accepta, însă nu ținem morțiș să avem funcții în Executiv.

 

Dovadă în acest sens stă și funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe care USR nu o va solicita la negocierile ce vor urma. Important este să avem un premier și un Guvern pentru care majoritatea clasei politice să își dea girul. Repet, mingea este acum în terenul președintelui, iar acesta trebuie să o joace responsabil. E simplu. Trebuie să accepte un Guvern fără Florin Cîțu premier”, a scris senatorul USR Dan Ivan, într-un comentariu postat pe contul său de Facebook.

 

Afirmațiile demnitarului maramureșean vin în condițiile în care Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis prin moțiunea de cenzură adoptată marți de Parlament, iar ulterior președintele Klaus Iohannis a anunțat că abia săptămâna viitoare va chema partidele la Cotroceni, pentru consultări în vederea desemnării unui nou prim-ministru.

 

Biroul de presă al senatorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here