UNDĂ VERDE – Aeroportul Internațional Maramureș poate acorda un sprijin de 1,2 milioane de euro companiilor aeriene pentru zboruri internaționale regulate

0
3248

ZBORURI INTERNAȚIONALE DIN MARAMUREȘ. Aeroportul Internațional Maramureș poate acorda sprijin financiar în valoare totală de 1,2 milioane de euro companiilor aeriene pentru ca acestea să înceapă să opereze zborurile internaţionale regulate de pe aeroportul din Tăuții Măgherăuș. Schema de ajutor a fost aprobată de Comisia Europeană astăzi, miercuri, 29 septembrie 2021, și este ultimul pas înaintea demarării ofertei aeroportului către companii aeriene.

 

Schemă de ajutor a fost aprobată de Comisia Europeană conform Cadrului temporar privind ajutorul de stat și prevede că Aeroportul Internațional Maramureș poate acorda subvenții directe de până la 800.000 de euro unei companii aeriene pentru a demara cel puțin două zboruri regulate internaționale noi.

 

Sprijinul financiar trebuie acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021. Conform surselor informate și implicate 2mnews, se încearcă, în urma licitației care va avea loc, semnarea unor contracte cu două companii aeriene care să opereze minimum 5 curse regulate externe.

 

2mnews a aflat că una dintre companiile interesate este de demararea unor noi zboruri regulate de pe aeroportul maramureșean este Ryanair, compania aeriană irlandeză de tip low-cost deținută de Ryanair Holdings plc, care este cea mai mare companie aeriană din Europa, inclusiv cele ce nu sunt low-cost (este locul 1 pe continent în privința numărului de pasageri și profit).

 

Conform regulamentului UE, ajutorul financiar va fi alocat pe baza unei grile de evaluare care ține cont de: numărul de destinaţii, frecvenţa zborurilor şi numărul estimat de pasageri în primul an de operare. 2mnews vă va informa în privința companiilor aeriene și a destinațiilor operate de acestea, începând din acest an, de pe Aeroportul Internațional Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here