UN BAN, LA FINAL DE AN – Aeroportul Maramureş primește 8,5 milioane de lei din bugetul statului pentru depăşirea dificultăţilor cauzate de COVID-19

0
284

AJUTOR FINANCIAR. Aeroportul Internațional Maramureş va primi 8,5 milioane de lei din bugetul statului pentru depăşirea dificultăţilor financiare cauzate de pandemia de COVID-19. Banii au fost alocați printr-o Ordonanță de Urgență, marți, 28 decembrie 2021. De asemenea, alte 11 aeroporturi regionale din România au primit ajutoare financiare cuprinse între 9 milioane de lei și 3,3 milioane de lei.

 

În argumentațiile deciziei se precizează că sectorul aeroportuar a fost unul dintre cele mai afectate de pandemia de COVID-19, traficul aerian fiind restricţionat în toată Uniunea Europeană, și din această cauză aeroporturile regionale, care facilitează funcţionarea în bune condiţii a pieţei unice europene şi constituie un nod de transport esenţial ce conectează persoane, produse şi servicii, trebuie sprijinite financiar pentru compensarea pierderilor cauzate direct de această pandemie.

 

Sumele de bani vor fi alocate celor 12 aeroporturi prin Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here