ULTIMUL MECI AL ANULUI – Minaur Baia Mare a pierdut la Turda și a încheiat anul 2021 pe locul 5

0
238

HANDBAL – LIGA NAȚIONALĂ. Vineri, 17 decembrie 2021, în ultimul meci al Ligii naționale de handbal din acest an, în Sala Gheorghe Barițiu din Turda, echipa locală AHC Potaissa Turda (locul 4) a învins, cu 30-26 (15-15), Minaur Baia Mare (locul 5), într-o partidă restanță din etapa a 12-a.

 

Băimărenii au început mai bine jocul, însă gazdele au revenit repede și partida s-a disputat sub semnul echilibrului perfect, ambele echipe având perioade în care au trecut la conducere, prima repriză încheindu-se la egalitate (15-15), cu 5 secunde înaintea finalului Pințoiu (Potaissa) marcând golul care i-a dus pe turdeni la cabine fără dezavantaj pe tabela de marcaj.

 

Gazdele au început mai bine a doua repriză și după primele 10 minute, profitând și de eliminarea temporară a lui Buzogany, aveau deja 3 goluri avantaj (min. 40, 21-18). Apoi, Minaur a încercat să revină, Vujovic și Buguleț reducând din diferență, însă din minutul 50 oaspeții au avut o suită mai puțin inspirată în atac, iar turdenii au mărit handicapul la 5 goluri (min. 53, 27-22).

 

A fost o diferență decisivă, băimărenii nereușind în cele 7 minute să o anihilieze, în pofida unui final mai bun în care Minaur a înscris de 4 ori, dar a și primit 3 goluri. Scor final: 30-26 (15-15) și Potaissa își întărește poziția a 4-a în clasament, iar Minaur încheie anul pe locul 5, cu 31 de puncte, obținute din 10 victorii, 1 egal și 4 înfrângeri.

 

Vă reamintim că din această ediție de campionat primele 4 locuri sunt cele mai importante, pentru că, grație rezultatelor echipelor românești în ultimele 3 sezoane în cupele europene, din 2022 campioana României va evolua direct în grupele Champions League, iar echipele de pe locurile 2-4 vor evolua în EHF Europa League, a doua competiție valorică în handbalul european la nivel de cluburi.

 

Pentru Minaur au înscris Vujovic (8 goluri), Căbuț și Buzle (câte 5 goluri), Teca și Kotrc (câte 2 goluri), Bera, Da Silva Mollino, Buguleț și Nagy (câte 1 gol). De la Potaissa s-au remarcat Ghiță (11 goluri), Thalmaier (4 goluri), Pințoiu și Dumitriu (câte 3 goluri).

 

Liga Naţională se va relua în 31 ianuarie 2022, cu etapa a 16-a, însă băimărenii vor evolua în 3 februarie 2022, în deplasare, cu CSM Bacău (locul 9).

 

* Foto: @Simion Tătaru/ActionFoto via Turda News

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here